Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

David Beckham váratlanul színész lett

Vágólapra másolva!
2022 végén egy hónapig minden a katari vébéről szólt annak, aki szereti a futballt. A világ legnépszerűbb sportága persze tévésorozat formájában is fel-felbukkant korábban is. Most mutatunk öt újabb szériát, amelynek érdemes esélyt adni.
Vágólapra másolva!

Példaképünk, Beckham

Nagyon új dokureality-sorozat, 2022 novemberében került a nézők elé. Az angol Echo Ligáról szól, azon belül is egy kissé hitehagyott, botladozó, kelet-londoni gyerekcsapatról, ahová meghívják az angol válogatott egykori csapatkapitányát, hogy önbizalmat adjon nekik, hogy lelkesítse őket. Mivel egykor ő is ebben a ligában játszott gyerekként, vállalja a feladatot, és a srácok számára teljesen váratlanul felbukkan az öltözőben, hogy megváltoztassa az életüket.

Disney+

Persze a gyerekek döbbenten, hüledezve látják, hogy egy világsztár érkezett, hogy pátyolgassa őket, olyan futballista, aki mindannyiuk falán ott található poszteren. Az egyik megkéri, hogy kövesse az Instagramon, a másik a kézfogás után bejelenti, hogy soha többet nem mos kezet, a harmadik csak pislog a meghatottságtól – egyszóval senki sem színész ebben a sorozatban, minden gyerek épp úgy viselkedik, mint tenné hasonló helyzetben egy bolíviai, magyar vagy laoszi kiskamasz, ha egy országos sztár toppanna be váratlanul.

Disney+

Négy epizód az egész sorozat, egy este alatt megnézhető. Beckham nincs minden percben a csapat mellett, de gyakori megjelenése természetesen felforgatja a kis társaság életét. Amit mond, sokszor közhelyszerű: „Mindenki tehetséges, de csak összetartással, csapatként érhettek el sikereket. A hit nagyon fontos. Ha nagyon akartok valamit, akkor az sikerülni fog. Az összpontosítás a legfontosabb, higgyetek magatokban." De sokszor épp a banális szövegek, a legegyszerűbb igazságok a leghatásosabbak, Beckham pedig egyértelműen nagy hatással van a fiúkra.

Disney+

115 meccsen volt válogatott, játszott a Manchester Unitedben, a Real Madridban, az AC Milanban, a LA Galaxyben és a Paris Saint-Germain csapatában: természetes, hogy figyelnek minden szavára. Nulla pontja van a Westward csapatának, amikor odakerül a tréner mellé egyfajta tanácsadóként, önjelölt, képzetlen pszichológusként, és már-már úgy tűnik, összeáll egy ütőképes csapat, amikor annak igazi kapitánya, a leglelkesebb srác, aki folyton tüzeli a többieket, eltöri a kezét, hónapokra kiesik. A bajt csak tetézi, hogy ő volt a kapus, ami természetesen kulcspozíció. Ezen a szinten ez valódi dráma – mintha dramaturg nyúlt volna bele a valóságba.

Korábban a 22-es csapdájában érezhették magukat:

a sok vereség miatt elfogyott az önbizalmuk, ha pedig nincs hitünk magukban, nem sikerülhet semmi, az újabb vereség még nagyobb kiábrándultságot szül. Ördögi kör, de ebből valahogy sikerült kijutnia a Westward legényeinek. A folytatásban azt látjuk, hogy a kiskamaszokból álló társaság miképp próbál kimászni a gödörből, hogyan szerzi meg első győzelmét a szezonban, hogyan próbál elkerülni a kieső helyekről. Beckham pedig egyesével foglalkozik a srácokkal, akinek megismeri a néző a négy epizód alatt a családi hátterét, múltját, motivációját. Világosan kiderül, mely gyerek miért szótlanabb a pályán, ki miért harsány, illetve az egyéni kudarcfeldolgozás módszereit is megismerjük.

A széria az összetartás és az akaraterő fontosságát hangsúlyozza,

ami természetesen különösen fontos egy csapatsport esetében, és azt mutatja be, hogy miképp áll talpra egy morálisan összezuhant, hitehagyott gyerekbanda attól, hogy két edző és egy világsztár lelkileg támogatja őket. A sorozat a Rotten Tomatoes oldalán 100%-on áll (ami értelemszerűen ragyogó), az IMDb-n csak 6,6 ponton (ami nem túl izmos). Mivel nagyon friss a sorozat, a folytatásról még nincs hír.

Van még négy jó sorozat, lapozzon!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről