Törőcsik Franciska: Nem szeretnék úgy megöregedni, hogy az élet elment mellettem

Törőcsik Franciska, TV2, Hazatalálsz
Vágólapra másolva!
Törőcsik Franciska neve sokak számára ismerős lehet, hiszen már több sikeres szerepben is láthatták a nézők. A 32 éves színésznő karrierje töretlen, hiszen január 23-tól a legnézettebb hazai csatorna, a TV2 legújabb napi sorozatában, a Hazatalálszban a női főszereplő, Virág karakterében tűnik majd fel. Törőcsik Franciska az Origónak mesélt sikereiről, motivációjáról, a Hazatalálsz forgatásairól és a munka-magánélet egyensúlyának fontosságáról.
Vágólapra másolva!

Ez az első napi sorozat, amiben főszerepet vállalt. Mit tudna kiemelni, ami könnyebbség volt, vagy ami nehézséget jelentett az eddigi munkáihoz képest?

Igazából egy napi sorozatnak elég más a tempója, mint egy nagyjátékfilmnek. Ez azt jelenti, hogy több hasznos jelenetet kell felvenni egy nap alatt, de ez a feszített tempó sem jelentett gondot, hogy, nagyon élveztem a forgatást. Egyrészt egy nagyon jó szerepről van szó, másrészt jól éreztem magam, a stábbal igazán jó energiák voltak köztünk.

Ezeket általában megérzem, és fontos is számomra a közeg, amiben dolgozom. A sorozat egyik erőssége, hogy sok külső helyszínre mentünk és az egész csapat arra törekedett, hogy minél szebb legyen a sorozat képi világa. Szerintem ettől az összetartástól és gördülékeny munkától is jól működött az egész az elejétől a végéig, és a partnereimmel is, akik kiváló színészek, és jól tudtunk együttműködni.

Az első két részt látva úgy érzem, ez sikerült is. Ez a műfaj azzal jár, hogy este, amikor az ember hazaér, akkor nem tud azonnal pihenni, hanem szöveget tanul, van, hogy több, mint tíz oldalt is a következő napra. Egy idő után már magamon is meglepődtem, milyen gyorsan megy.

Törőcsik Franciska a Hazatalálsz sajtóeseményén elárulta, milyen élményekkel gazdagodott a TV2 új napi sorozatának forgatása alatt Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Említette korábban, hogy nagyon jó szerepet kapott, mire gondolt pontosan?

Az tetszik benne, ami egyben kihívást is jelentett számomra, hogy az elején egy kissé sodródó karakter. Egy olyan fiatal és ambíciózus lányról van szó, aki nagyon nehéz családi helyzetben találja magát, ami miatt kénytelen félbehagyni a felsőfokú tanulmányait, karrierálmát és hazaköltözik Farkasligetre, hogy segítsen a szüleinek. Az édesanyja súlyos beteg, egyre súlyosbodó és igen korán jelentkező demenciában szenved, és ez egy nagy tragédia a családja számára.

A történetet komoly társadalmi kérdéseket vet fel, létező emberi sorsokat mutat be, amikkel könnyen lehet azonosulni.

Virág egy pozitív vagy inkább megosztó karakter?

Az biztos, hogy bőven lesznek izgalmak. Ez egy eredetileg horvát formátum, amit az írók magyar közönségre szabtak. Az első epizódok már készen voltak, amikor elkezdtük forgatni, de egy idő után a történet már a forgatások az közben íródott véglegesre. Akkor már érezhető volt, hogy egyre inkább ránk igazították a szerepeket, aminek nagyon örültem.

Úgy érti, hogy egyre inkább hasonult a szerep a színészek személyiségéhez?

Egy erős nőt akartam ábrázolni, aki csak megrekedt, rossz helyzetbe került, és abból nem tudja, hogyan találjon kiutat, aki kérdéseket tesz fel és kiáll magáért. Ahogy haladunk előre, nemcsak ő, hanem a többi karakter is nagy utat jár be a történetben.

Törőcsik Franciska és sorozatbeli családja, Kenéz Ágoston és Kárász Zénó Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Az interjú folytatásáért lapozzon a következő oldalra!