Sztárok, akik beperelték a saját menedzserüket

Rihanna,
Nicolas Cage,
Uma Thurman, montázs
Vágólapra másolva!
A sztárok világában nem kevés pénz mozog, így nem meglepő, hogy probléma, vita is akad miatta bőven, az is többször előfordult már, hogy egy híresség beperelte korábbi bizalmasát, a karrierje egyengetőjét – vagyis a saját menedzserét, netán pénzügyi tanácsadóját. Elton Johnnak pechje volt a bíróságon, Uma Thurman vagy Sting embere azonban börtönbe is került, de voltak olyan esetek is, amikor a feleknek végül sikerült peren kívül megegyezniük.
Vágólapra másolva!

Rihanna

Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Az énekesnő egyszer még a saját apját is beperelte, nem meglepő hát, hogy a menedzsmentjét is bíróság elé vitte volna – de végül sikerült peren kívül megegyezniük. Rihanna 2010-es turnéja, a Last Girl on Tour után veszett össze a Berdon LLP-vel, szerinte a cég ugyanis aránytalanul nagy részesedést vont le a bevételekből, jócskán megkárosítva őt. A Berdonnak erre csak annyi volt a válasza, hogy inkább Rihanna költségei voltak aránytalanul nagyok, azokat is fizetni kellett valamiből.

Uma Thurman

Forrás: AFP/Christophe Archambault

Korábbi pénzügyi tanácsadója, Kenneth Starr börtönbe is került piramisjáték miatt, aminek során a színésznő pénzét is kockáztatta. Thurman a bíróságon kétmillió dollárnyi kártérítést követelt a gyanús befektetések és a nem megfelelő tájékoztatás miatt, de állítása szerint plusz félmillió dollárt konkrétan sikkasztott is tőle a férfi 2006 és 2008 között. Végül peren kívül megegyeztek, a részleteket azonban már nem hozták nyilvánosságra.

Elton John

Forrás: Getty Images for EJAF/2019 Michael Kovac/Michael Kovac

A kétezres évek elején a könyvelőcége mellett az üzleti menedzserét, Andrew Haydont is beperelte: szerinte gondatlanul bánt a pénzével, és a turnék során olyan kiadásokat is a személyes számlájára terhelt, amelyeket a menedzsmentnek kellett volna állnia. Az énekes pechjére a bíróság az alpereseknek adott igazat, így Johnnak még a perköltséget is állnia kellett – ami nagyjából 11 és fél millió dollárt jelentett.

Lapozzon, a következő oldalon folytatjuk!