Pásztor Anna: Minden máshogy történik az én életemben, mint másokéban

Pásztor Anna
Vágólapra másolva!
50 éves lett Pásztor Anna, aki zenekarával egy újabb eklektikus lemezzel rukkolt elő, amelyben az elmúlt három, korántsem átlagos évet igyekeznek feldolgozni. Miért költözött ki a Pilisbe, mi a teendő, ha népes vaddisznócsaláddal futunk össze, miért gúnyolódtak sokan a covid alatt a bevétel nélkül maradt zenészeken? Interjú.
Vágólapra másolva!

Az ötven is csak egy szám. A kerek számok mennyire fontosak?

Nekem nem azok. Én soha nem gondolkodtam egyenes útvonalakban, nem vagyok tervező típus, sokkal inkább sodródó típus vagyok. Én ezt szörfözésnek hívom, gyakran váltok útirányt. Ezért is lehet, hogy minden máshogy történik az én életemben, mint másokéban. Sokkal később kezdtem például az egyetemet, ahogy a színésztanodát is. 40 éves elmúltam, mikor megszületett a kisfiam.

Latintánc-versenyre sem kezdenek eljárni a nők 48 évesen. Szóval szép ez az ötven, de életmódot nem változtatok, ez a plató, felértünk a tetőre. Még egyszer ennyi jöhet, a száz nagyon szép és elérhető kor.

Barta Imre

Megfogad néha dolgokat? Újévkor vagy kerek születésnapon?

Nem kötöm újévhez, vagy ilyesmihez. Ha nagy hajtáson vagyok túl, nyár végén vagy karácsony után, vagy épp a gyerekek szülése után, akkor felfrissítem az életem. Ha már engedi az élet, akkor újabb dolgokban kezdek el gondolkodni. Gondolatmagvak jelennek meg az agyamban, és ha lezárul egy fázis – ami napokig, de akár évekig is eltarthat - akkor nagy vehemenciával kezdek új dologba. Ha pedig nagyon benne vagyok egy karakterben, akkor egy idő után meg is unom.

A Pilisbe költözött a két gyerekkel. Miért?

Másfél éve jött a gondolat, hogy építkezzünk, most egy kis faházat bérlünk. A Pilis nagyon fontos része életemnek, itt voltam óvodás, itt tanított anyukám is, tehát ez egyfajta hazatalálás. Mindig visszavágytam, szeretem a magaslatot. Ha házban laktam, akkor is jobb szerettem a legfelső szinten, semmiképp nem a földszinten. Most szerencsére egy hegytetőn vagyunk. A faház, amit bérlünk, 34 négyzetméter, nem sok, de megteszi.

Tavasztól őszig csodás lehet, de télen is kellemes?

A szigetelés nem 100%-os, így van, hogy pulcsiban vagyunk, vagy be kell takarózni. A tél itt olyan, mint egy hógömb! Minden évszak nagyon érezhető a természet mellett élve, így a tél is: amikor a jég ráfagy a fákra, lehull a hó, ez egy csodaország. Eszembe jutott most egy eset: húztam a kislányomat a szánkón, már szürkület volt, ment le a nap.

De jó, hogy épp nincsenek kicsinyei, gondoltam. Erre feltűnt mellette a párja meg még öt kicsi, csíkos vaddisznó! A két család farkkasszemet nézett egymással, de ők nyertek, én inkább elrohantam, gyerekkel, szánkóval. Egyszóval a tél is szép, vannak őzikék, vaddisznók, nyuszik, rókák, madarak.

Hegyi Júlia

A gyerekeknek az iskola megoldott?

Nagyon jó sulit találtunk. Benji másodikos, Zoé elsős.

Állítólag újra szerelmes, igaz ez?

A legszentebb dolog a magánélet, de azért beszéljünk róla egy kicsit... egy műsorban egy félmondat volt arról, hogy rendben vagyok.

Beszéljünk akkor az Anna and the Barbies-ról! Itt az új lemez, elégedett az eredménnyel?

December 16-án lesz az új album lemezbemutatója az Akvárium Klubban. Három évig készült az album, Adj Király katonát a címe, ez a sokak által ismert gyerekjátékra is utal. A Király azért nagybetű, mert keresztes háború folyik az emberiségért, és én úgy szeretném az életem iránytani, hogy a jedik oldalán legyek... hogy az emberiség megmeneküljön az őskáoszból. Kezdjünk el egy új fejezetet az emberiség történetében!

A 2020 elején is születtek a dalok, akkor volt az első covid-hullám, elég mélyen volt minden. Kénköves, bűzös mélységektől a ragyogó és más dimenziójú jövőig, ez a lemez mindenről szól. Az Álmodjunk magunknak világot az egyik csodálatos dal a lemezről, öt vendégszereplővel, elképesztő energiák szabadulnak fel Sena, Lábas Viki, Papp Szabi, Busa Pista, valamint Agócs Marci segítségével.

Az interjú folytatódik, lapozzon!