Így készültek az Aranybulla-sorozat jelmezei

Aranybulla sorozat
Vágólapra másolva!
Míves bőrök, nemes kelmék, súlyos láncingek, páncélok és lószerszámok egyaránt megtalálhatók az Aranybulla kiadásának 800. évfordulóján megjelenő sorozat jelmezei között. A tervezés kulisszatitkairól Luzsi Tímea jelmeztervező mesélt a Duna műsorának vendégeként.
Vágólapra másolva!

Öt évtized történéseit öleli fel a december 25-től a Dunán debütáló, hatrészes Aranybulla című sorozat. III. Béla halálától a muhi csatáig követhetik végig az eseményeket a nézők, a főszerepben, II. Andrással, akit különböző életszakaszaiban Veréb Tamás és Trill Zsolt formál meg. A lovagkirály és fegyveres alakulatának korhű megjelenítéséről Luzsi Tímea jelmeztervező gondoskodott, aki a Duna Almárium című műsorában elmondta, a kosztümök megalkotását alapos előkészület előzte meg.

MTVA

„Mivel az autentikus stílust képviselem, és fontos nekem a történelmi hitelesség, hosszas kutatómunkával, múzeumok, régi könyvek, történészek és hagyományőrzők segítségével születtek meg a jelmezek. Nemcsak a forma, az anyagok tekintetében is a valószerűségre törekedtünk, ezért a különböző harci felszerelések, mint például a láncingek nem műanyagból, hanem fémből készültek" – emelte ki Luzsi Tímea, hozzátéve, hogy a jelmezeket feltehetően nem most láttuk utoljára: a nemzetközi filmes produkciókban jellemzően újra felhasználják őket. A jelmeztervezővel készült teljes beszélgetés újranézhető az Almárium Médiaklikk-oldalán.