Épp nincs munkája, de bármikor kész színpadra állni a 91 éves Galambos Erzsi

Galambos Erzsi portrék
Nagyon szereti
Vágólapra másolva!
Szeptemberben több olyan hír is megjelent, miszerint végleg felhagy a színészettel Galambos Erzsi. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő igyekszik eloszlatni az alaptalan pletykákat, bár pillanatnyilag tényleg nincs munkája.
Vágólapra másolva!

– Eszem ágában sincs visszavonulni, az egész egy nagy félreértés, aminek semmi alapja nincs. Annyi történt, hogy szeptember 9-én játszottuk utoljára a József Attila Színházban a Mici néni két élete című darabot, és tény, hogy azóta nincs egy szerepem sem. Ez azonban nem jelenti azt, hogy felhagytam a munkával. Szabadúszó művész vagyok, és oda megyek, ahová hívnak. Ha jön egy minden szempontból nekem való szerep, szívesen elvállalom, ugyanakkor tudom, hogy ennyi idősen mi az, amit illik elvállalni, és mit nem. Azzal is tisztában vagyok, hogy nem könnyű egy kilencvenegy éves színésznőnek megfelelő szerepet találni.

Galambos Erzsi Fotós: Csudai Sándor - Origo

- Fizikailag és szellemileg is alkalmasnak érzem magam a munkához, gond nélkül táncolok és énekelek. A memóriám karbantartására is nagy gondot fordítok. Tesztelem, hogy mennyi idő alatt tanulok meg egy-egy költeményt... szerencsére még mindig gyorsan megy - mondta a Blikknek Galambos Erzsi.