Gáspár Bea: Marics Petiék 10 millió forintról mondtak le értünk

Gáspár Bea
Vágólapra másolva!
Mint írtuk, hatalmas fordulattal ért véget az Ázsia Expressz tegnapi adása, Marics Peti és Valkusz Milán felajánlották a helyüket, lemondtak a továbbjutásról Gáspár Győzőék javára. Gáspár Bea máig hálás a fiúknak, úgy fogalmaz, hogy 10 millió forintról mondtak le miattuk.
Vágólapra másolva!

Marics Peti és Valkusz Milán közölték, hogy ők szeretnének kiszállni és átadják a helyüket Gáspáréknak. A játék szabályzata nem tiltja ezt a csavart, így végül ők jöttek haza,

Bea és Győző pedig új esélyt kaptak arra, hogy akár a végjátékig is eljussanak és megszerezzék a 10 milliós fődíjat.

"Eleve nagyon fura nap volt. Annyira élveztük a hajsza feladatsorát, mint korábban még soha semmilyen megpróbáltatást a játék során. Győző egyenesen rajongott az ötletért, hiszen Leonardo da Vinci Utolsó vacsora című remekművét kellett élőben reprodukálnunk, vagyis a hajsza alatt minden kelléket meg kellett szereznünk ahhoz, hogy "megalkossuk" a milánói Santa Maria delle Grazie-templomban található csodát" - kezdte beszámolóját Bea.

Forrás: Gáspár Bea

"Emlékszem, hogy a terítőt elsőre sikerült megtalálnunk és nagyon gyorsan sikerült közös fuvart találnunk Marics Petiékkel. Egy luxusbusszal mentünk a piacra, ahol epret árultunk, majd a pénzből beszereztünk mindent, ami a festményen az asztalra került. Vettünk halat, kenyeret, szőlőt, mindent, ami a festményen van. A kelyheshez egy memóriafeladaton át vezetett az út, de ezt is viszonylag gyorsan teljesítettük. Végül stoppolnunk kellett és itt csúsztunk el. Az istenért sem akartak felvenni minket, hogy stílusos legyek. Így gyalog cipeltük a hátizsákjainkat és a csomó cuccot a cél velé.

Úgy voltunk vele, hogy mi teljesítettük azt, amit kitűztünk magunk elé, hiszen a játék feléig eljutottunk. Megmutattuk mindenkinek, hogy bár nem vagyunk fiatalok, tudunk és akarunk is küzdeni. Persze már csak becsületből is végig csináltuk a napot, aminek a legérdekesebb része az utolsó feladat volt. Fel kellett terítenünk egy asztalt a festmény alapján és keresnünk kellett tizenegy embert, akik beöltöztek velünk és helyet foglaltak az asztal körül. Ez nem volt egyszerű, hiszen egy muzulmán országban... No, de találtunk jófej turistákat és néhány helyi boltost, akik belementek a játékba" - mesélte a Ripostnak, és arra is kitért, mit érzett, mikor Maricsék közölték a döntésüket.

Forrás: TV2

Úgy néztünk a fiúkra, mint akik szellemet látnak! Hogy őszinte legyek, velük szemben nem is feltétlenül tartom fairnek, hogy elfogadtuk az ajánlatukat, hiszen egyértelmű esélyesei voltak az Ázsia Expressznek. Tulajdonképpen ki merem jelenteni, hogy 10 millió forintról mondtak le azért, hogy mi maradhassunk a játékban" - tette hozzá.