Újabb váratlan fordulat a börtönre ítélt Lagzi Lajcsi ügyében

Galambos Lagzi Lajcsi Lajos tárgyalás
Vágólapra másolva!
Eredetileg úgy volt, hogy október 19-én lezárul Lagzi Lajcsi és társai büntetőpere, és pont kerül az közműlopási és vesztegetési ügy végére.
Vágólapra másolva!

Nyolc éve húzódik már az a víz-, gáz- és áramlopási, valamint vesztegetési ügy. Lagzi Lajcsit elsőrendű vádlottként korábban 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, ugyanakkor a fellebbezések miatt másodfokra került a tárgyalás, melynek az eredeti tervek szerint október 19-én lett volna az ítélethirdetése.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Most azonban úgy tűnik, ez mégsem így lesz: a tárgyalási napot ugyanis elhalasztották, az új időpont december 7-e – írja a Ripost. A bíróság hivatalosan nem indokolta meg, hogy mi a halasztás oka.

Fröhlich Krisztián, Lagzi Lajcsi ügyvédje, elmondta, mi lehet az újabb halasztás oka. "A bíróság hivatalosan nem indokolta meg, hogy mi a halasztás oka. A háttérben vélhetően a nagy számú és terjedelmű védői fellebbezések és az amúgy is nagy terjedelmű iratanyag állhat. Ne felejtsük el, hogy a nyomozati anyag 12 ezer oldalas és ehhez kell hozzá adni az elmúlt évek bírósági tárgyalásainak jegyzőkönyvét és a 200 oldalas ítéletet. Ehhez jön még hozzá a hasonló terjedelmű vádhatósági és védői fellebbezések iratanyaga is."

- magyarázta a zenész védője.