Szalai Vivien: Úgy érzem, hogy életemben nem voltam ilyen jó formában

Szalai Vivien
Vágólapra másolva!
A TV2 hírigazgatója szeptemberben házasodott, október 26-án este már Gecse Vivienként vette át a Just Clear Fitnesss Életmód Award gálán az év legfittebb üzletasszonyának járó díjat. Egy éve sincs, hogy radikálisan változtatott életmódján, táplálkozásán, és állítja, hogy ehhez meg kell érni.
Vágólapra másolva!

Számított erre a díjra?

- Nagy büszkeséggel tölt el ez a díj. Én körülbelül egy éve indultam el egy nagyon egészségtudatos úton, akkor életmódot váltottam. Ha pedig a külvilág is ezt ennyire pozitívan látja, hogy én ilyen díjra érdemes vagyok, akkor az különösen jó érzéssel tölt el.

elkezdtem a kalóriaszámolgatást, a szénhidrát-hullámoztató diétát, közel húsz kilót fogytam. De nem a fogyókúra volt a lényeg, hanem az, hogy jobban érezzem magam a bőrömben. Úgy érzem, hogy életemben nem voltam ilyen jó formában és egészségi állapotban. Az esküvő előtt voltunk vérvételen a férjemmel, szerintem ötévesen voltak ennyire jó laboreredményeim, mint most.

Forrás: Origo, Polyák Attila

Milyen étrendet követ?

- Nagyon sok zöldséget, zöldséglevet, idényszerű gyümölcsöt fogyasztok. Én itt szeretnék is egy kicsit kampányolni a hazai termesztésű gyümölcsök és zöldségek mellett, idényszerűen nagyon jó termékeket lehet találni a hazai piacokon. Mindenkit arra buzdítok, hogy menjen, vásároljon magyar zöldséget, gyümölcsöt, főzzön belőlük jó minőségű, tápanyag- és energiagazdag ételeket. Kis odafigyeléssel óriási eredményeket lehet elérni egészségmegőrzésben. A megfelelő táplálkozás hatékony kiegészítés lehet bármilyen gyógykezelésnek.

Férjével, Gecse Norberttel Forrás: Origo, Polyák Attila

A sport mióta az élete része?

- Gyerekként nem volt annyira, akkoriban nagyon lefoglalt a tanulás. Tizenkét évig voltam kitűnő tanuló, a Fazekas gimnáziumban érettségiztem matek szakon. A sport akkoriban sajnos kimaradt, de annyira, hogy a férjem tanított meg úszni! Van bőven mit bepótolni... Én azt vallom amúgy, hogy a siker nyolcvan százaléka az étrend, húsz százalék a testmozgás.

a rendszeres sportolásnak bizonyos elemei férnek bele. Pilatesre járok, a futást is próbáltam, de annyira nem érzem magaménak. Van egy vizslám, vele nagyon sokat járok erdőbe, a Hajógyári szigetre, kirándulunk. Mindennap kell valami kis mozgás. Fitneszversenyen persze ne fogok indulni, de a fittség sokat jelent. Az egészségtudatos életmód része a sport, és annak van igaza, aki azt mondja, hogy erre meg kell érni. Próbálkoztam én korábban fogyókúrával és életmódváltással, de a lelkesedésem pár hónap után tovatűnt, és minden visszaállt a régi kerékvágásba. Tartósan akkor lehet megőrizni az elért eredményeket, ha fejben is megtörténik az életmódváltás. Bennem ez teljesen átalakult.

Forrás: Origo

Volt egy emlékezetes pont, amikor váltott?

- Idén januárban volt, Thaiföldön, az ottani étkezési szokások, az ottani hangulat lett rám nagy hatással, sok gyümölcsöt, zöldséget ettünk. Érdekelni kezdtek a gyógynövények. Nagyon erősen elkezdtem érdeklődni a téma iránt, sok könyvet kiolvastam, és

Nekem volt egy bőrproblémám, de nem a bőr betegsége volt, hanem bennem volt egy vírusfertőzés. Nagyon sokáig nem jöttek rá, hónapokig szteroiddal kezeltek, nagyon rossz volt a helyzet. Rátaláltam végül egy táplálkozástudomány-szakértő könyvére, és nálam nagyon működött a frissen facsert zellerlé – van, amikor uborkát teszek be, néha egy kis petrezselymet. Nagyon jót tett nekem, a bőrproblémámat teljesen meggyógyította. Én a megelőzésben hiszek, csodákat lehet tenni az emberi szervezettel.

Forrás: Origo, Polyák Attila

Hányszor eszik egy nap?

- Ötször, de kicsit. Rengeteg fehér húst, sok zöldséget, zöldséglevet, idénygyümölcsöt. A tojást is nagyon szeretem, minden nap eszem lágytojást, omlettet. Alapvetően igazi "paraszt gyomrom" van. Mindig azt szoktam mondani, hogy ugyan

nagy szívvel és meg nagyobb étvággyal. Kedvencem a velős pacal, a jó fokhagymás abált szalonna és a velős csont. Élni tudnék ezeken a kiváló magyaros ételeken. Fogyasztom is ezeket, csak nem minden nap. Hiszem, hogy mindent lehet csak mértékkel.

A sportot nézni is szereti?

- A férjemmel Fradi-drukkerek vagyunk, futballmeccsre járunk. Szurkolunk, megyünk a Monaco elleni mérkőzésre is!