Megrázó vallomást tett a Sztárban sztár leszek! énekese

Sztárban Sztár leszek! - 3. évad
Szirtes Dávid
Vágólapra másolva!
A Sztárban sztár leszek! egyik versenyzője, Szirtes Dávid megdöbbentő dolgokat mesélt gyerekkoráról és családjáról. A feltörekvő énekes az egyháztól kapott segítséget a legnehezebb időszakban, amikor nem volt hova mennie.
Vágólapra másolva!

Ahogy korábban megírtuk, Szirtes Dávidról korábban már kiszivárgott egy videó, melyen utcazenéléssel próbált pénzt gyűjteni. Az énekes elárulta, hogy milyen nehéz sorsa volt, ezért nem meglepő, hogy minden lehetőséget megragadott azért, hogy egy kis pénzhez jusson.

A fiút négyéves korától a nagymamája nevelte az édesanyja helyett, bár Szirtes nem részletezte ennek okait. Miután mamája meghalt, az énekesnek egyre nehezebb lett az élete.

nagyon szerettem őt, vele biztonságban éreztem magam. Óriási törés volt számomra, amikor kilenc évvel ezelőtt váratlanul elhunyt Monor szívében volt lakása, abban éltünk, halála után édesanyám odaköltözött. Sajnos sok probléma merült fel, nem talált munkát, közben lebetegedett, felhalmozódtak a tartozások, egy idő után nem tudta fenntartani, így el kellett költöznünk. Sokáig pár tízezer forintból éltünk, komoly megélhetési gondjaink voltak" – kezdte a Borsnak Szirtes Dávid, aki a Sztárban sztár leszek! második élő show-jában maximális pontszámmal jutott tovább a versenyben.

Szirtes elmondása szerint édesanyjával nem volt jó a kapcsolata a sok nehézség miatt sem, sok volt közöttük a nézeteltérés, ő már kamaszként úgy gondolta, hogy jobb lenne neki nélküle és az egyházhoz fordult segítségért.

a hitoktatómnak és az iskolában az osztályfőnökömnek is, hogy segítségre lenne szükségem. Az unokájuk által, ott a közösségben ismertem meg egy nyugdíjas házaspárt. Pár évvel később találkoztam velük újra, elmeséltem a történetemet, végül ők maguk döntöttek úgy, vállalják, hogy a nevelőszüleim lesznek. Így költöztem el otthonról hozzájuk, majd már tőlük jártam Szolnokra iskolába. Sokat köszönhetek nekik, hiszen megtanítottak spórolni, támogattak – mesélte Szirtes, aki négy évig élt a nevelőszülőknél, akiknek nagyon hálás a mai napig.

"Tizennyolc éves koromig volt szükségem gyámságra, bár eredetileg úgy volt, hogy érettségi után még maradok, másképp alakult. Hálás vagyok ma is nekik, de nehéz volt, mert az otthonérzet soha nem volt meg náluk. Anyagi támogatást is kaptam tőlük, de elkezdtem a suli mellett dolgozni. Hol gyorsétteremben, hol pedig építőiparban vállaltam munkát... Végül közös döntés volt, hogy eljöttem tőlük" – mondta a lapnak a fiatal énekes, aki bevallotta, hogy ebben az időszakban nem volt hova mennie, és egy rövid ideig Monorierdőn, egy kápolnában lakott.

Szirtes Dávid Forrás: TV2