Rettegésben telnek napjai a magyar luxusfeleségnek

Polgár Tünde
Vágólapra másolva!
Ahogy korábban megírtuk, Polgár Tünde és férje nagyon aggódnak a floridai házuk és barátaik állapota miatt, ami az Ian hurrikán miatt van veszélyben. A magyar luxusfeleség internetes oldalakon követi figyelemmel, hogy mi történhetett azzal a partszakasszal, ahol az otthonuk található, ugyanis még senkit nem sikerült elérnie az ottani ismerősei közül.
Vágólapra másolva!

Polgár Tünde és férje, Polgár Árpád minden télen elutaznak Floridába és ott töltik a nálunk hidegebb hónapokat. Ez a tervük idén lehet nem valósul meg, ugyanis nem tudni, mi történhetett a hatalmas hurrikán pusztítása után azon a partszakaszon.

Az Ian hurrikán pusztítása Amerikában Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Sean Rayford

két napja evakuálták, így nem tudunk semmit az ottani állapotokról. Az időeltolódás miatt majd csak később tudunk beszélni a barátainkkal, hogy mi a helyzet odakint. Hurrikán idején veszélyesség szerint több területre osztják a helyeket. Az A. zónából például kötelező elmenni, ha kell, a rendőrök viszik el az embereket, a saját érdekükben" – magyarázta a Borsnak Polgár Tünde, aki férjével szinte biztos abban, hogy szerkezetileg ép maradt a ház, de lehet már víz alatt áll egy része.

A magyar luxusfeleség azt is elmondta, hogy tapasztalatból tudják, hogy mire számítsanak egy ilyen erősségű hurrikán pusztítása után, már éltek át személyesen is hasonló szituációt.

„Már éltünk át hurrikánt mi is, de az gyengébb volt, mint a mostani. Nem lehet leírni, hogy milyen érzés, amikor ott vagy. Mindig azt mondják az ott élők, hogy a viharszeme az csendes. A viharközepén napsütés, és nyugalom van, az Iannél nincs ilyen. A hurrikán utáni árvíz is nagy károkat tud okozni a óriási széllökések mellett. Láttuk mi is, amikor a móló alatt csak a szárazföld volt, annyira elszívta a vizet a vihar" – mesélte megdöbbentő tapasztalatait Polgár, aki leginkább az ott élő ismerőseit és barátait félti.

az ott élőkkel nem történik semmi. Ilyen erős hurrikán utoljára azt hiszem az 1900-as évek elején volt. Egyszer volt olyan, amikor egy ilyen vihar után mentünk ki. Félelmetes volt látni, hogy az autópályán elhajlította a lámpaoszlopokat, hajók hevertek messze a parttól, amit az óriási széllökések felkaptak és könnyedén odébb hajítottak – emlékezett vissza Polgár Tünde, aki elmondta, hogy a híradásokból látni, hogy mire számíthat és már vannak városok, ahol az autók és házak már első emeletig víz alatt vannak.