Híres színészek, akikről eleinte senki sem tudta, hogyan néznek ki valójában

Zoe Saldana, Johnny Depp, Rooney Mara
Vágólapra másolva!
A következő színészek szinte mind ismeretlenek voltak, míg meg nem hozta számukra a várva várt áttörést egy olyan szerep, melyben a felismerhetetlenségig változtatták el kinézetüket. Sokan közülük már játszottak kisebb szerepeket korábban, de a világhírnevet náluk is ismertebb karaktereiknek köszönhetik, melyek végül túlnőttek rajtuk.
Vágólapra másolva!

Robert Englund

Legismertebb szerepe az embereket alvás közben gyilkolászó Freddy Kruegeré, melyet összesen nyolc alkalommal játszott el a Rémálom az Elm utcában című horrorfilmekben. Az első részt 1984-ben láthatta a közönség, előtte Englundot nem igazán ismerték. Krueger gonosz alakjával egyre népszerűbbé vált, bár neve örökre egybeforrt a karakterével. Ezek után a most 75 éves színészre legtöbbször maszkos szerepeket osztottak pályafutása során, legutóbb a Stranger Things legújabb évadában kapott egy elég félelmetes külsőt.

Robert Englund Freddy szerepében Forrás: Origo
Robert Englund 1984-ben a V:Végső összecsapás című sorozatban Forrás: Instagram

Johnny Depp

Az 59 éves színész is kifejezetten a maszkmesterek kedvence volt, legnagyobb szerepeiben szinte mindig a felismerhetetlenségig elváltoztatták külsejét. A fent említett Robert Englunddal többször is játszottak együtt a Rémálom az Elm utcában című horrorfilmekben. Johnny Depp ebben a horrorban debütált a mozivásznon, jelentősebb szerepeket azonban a kilencvenes évektől kapott. Igaz, volt egy komolyabb sorozatszerepe is a 21 Jump Streetben, de szerencséjére kilépett és Tom Cruise helyett eljátszotta Ollókezű Edwardot, mely meghozta számára a világsikert, bár Deppből nem sok látszott a maszk alatt.

Johnny Depp 1990-ben Ollókezű Edward szerepében Forrás: Origo
Johnny Depp 1990-ben a Cry Baby című filmben Forrás: Instagram

A cikk folytatásáért lapozzon!