Szinte mindenét elvesztette Damu Roland gyerekének anyja

Meghalt Damu Roland, magyar színész, szinkronszínész, 2021
Budapest, 2012. március 20. Damu Roland a Fővárosi Törvényszéken, ahol erőszakos közösülés és más bűncselekmények miatt jogerősen négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélték a sorozatszínészt, valamint 5 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. A bíróság jogerős döntésével megváltoztatta a Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly szeptemberben hozott elsőfokú ítéletét, amelyben első fokon hat év börtönre ítélték és hat évre eltiltották a közügyektől. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Ahogy korábban megírtuk, csak adósságot örökölt a decemberben meghalt Damu Roland kislánya és annak édesanyja. Damu családja nem segít a félárván maradt gyereknek, a hagyatéki tárgyalásról a mai napig sem kaptak értesítést.
Vágólapra másolva!

Damu Roland volt felesége, Edina éjt nappallá téve dolgozik azért, hogy a hatéves Maját visszakaphassa, ugyanis a nővére jelenleg a kislány hivatalos gyámja. Az édesanya nehéz helyzetbe került Damu halála után, ugyanis rengeteg adósság maradt rá, már gyereke felügyeleti jogát, lakását is elvesztette. A színész a gyerektartást sem fizette, amiből kétmilliós adósságot halmozott fel, halálával még az állam által megítélt 14 ezer forintos támogatást is elvették a családtól.

érdemben nem sok minden történt. Az állam megelőlegezett ugyan nekünk egy összeget, ám az a 14 ezer forint nem sok mindenre volt elég. Mégis számított valamennyit, Roland halála után pedig még ez is megszűnt. Árvasági ellátást sem kap a kislány, mert az apjának nem volt meg a 15 éves szolgálati ideje" – panaszolta Katalin, a kislány hivatalos gyámja a Blikknek.

A két nővér abban az egyben bízik, hogy hamarosan rendeződhet a kislány helyzete és visszakerülhet édesanyjához, mire elkezdi az iskolás éveit.

„... Jövő tavaszig még nem szeretnénk bolygatni az ügyet, de akkor már kezdődnek az iskolai jelentkezések, ami eleve egy nagy változás lesz Majácskának és remélhetőleg az iskolát már úgy kezdi jövő szeptemberben, hogy az édesanyjánál él, gyámra pedig már nem lesz szüksége" – mondta Edina nővére bizakodva.

Damu Roland és volt párja, Edina Fotó: Margitay Klára/Life.hu