Nagy Feró eleinte szégyellte a legnagyobb slágerét

Nagy Feró; Nagy Ferenc énekes FOTÓ KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré művész SZEMÉLY
Budapest, 2019. január 9. Nagy Feró (Nagy Ferenc) énekes, színész, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini egyik alapítója, frontembere, a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban a meghívott vendégek az 1982-ben alakult Bikini rockzenekar - amely a kezdeti időkben egy sajátos, újhullámosan dadaista punk rock zenét játszott - történetét, pályaívét elevenítik fel. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Nagy Feró egy friss interjúban bevallotta: eredetileg szégyellte együttese, a Beatrice legnagyobb slágerét, a koncertekről máig kihagyhatatlan 8 óra munkát.
Vágólapra másolva!

Nagy Feró a Borsnak adott hosszabb interjút, amelyből az is kiderült, hogy ma már a 8 óra munka a kedvenc saját dala, a létrejöttekor azonban nem annyira tetszett neki.

"Nehéz választani, talán nem is lehet. De akkor már legyen a legikonikusabb, a 8 óra munka. Valójában én azt egy barátomnak írtam, kicsit talán még szégyelltem is a dalt, amikor a feleségemnek megmutattam, mire ő azt mondta, hogy ez nagyon jó. Aztán a zenekarból is mindenkinek tetszett. Véletlenül pont maradt annyi hely a lemezen, hogy felvegyünk még valamit, és oda került. Mennyire megbántam volna, ha nem így történik! Hiszen a koncertekről máig kihagyhatatlan" – magyarázta.

Nagy Feró Forrás: MTI/Zih Zsolt

A karrierje során egyébként nem bánt meg semmit, erről így beszélt: "Istennek hála, azóta nincs rossz emlékem. Minden, ami az elmúlt években történt, formált engem. Még most, 75 évesen is van erőm a zenéléshez, és kíváncsi rám a közönség. Ebből is látszik, hogy nekem ez az utam. Egyébként nem bánok semmit, még a kínos helyzeteket sem. Különben is, ha bármit másként csináltam volna, az kihatással lett volna a magánéletemre, és nem biztos, hogy lennének ilyen nagyszerű gyerekeim és unokáim" – mondta.