Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Undorító ürülékkel kente be Johnny Depp ágyát bosszúból Amber Heard - az év leggusztustalanabb pere

Vágólapra másolva!
Lassan egy hónapja zajlik Johnny Depp és a volt felesége, Amber Heard 50 millió dolláros pere, amelynek a tárgya elvileg az, hogy történt-e becsületsértés Depp-pel szemben – a tárgyalóteremben és a világsajtóban azonban jóval több szó esik arról, hogy a házasságuk alatt ki erőszakoskodott kivel. Heard azt állítja, Depp lefejelte, meg akarta ölni, a színész szerint pedig a nő az arcán nyomott el egy csikket, és az ágyába is csinált. Az ellentmondásossága mellett a döbbenetes hang- és videofelvételek, a híres tanúk és a két világsztár személyes megjelenése miatt is izgatja a közvéleményt a per, amelynek során egyre bizarrabb dolgok kerülnek elő.
Vágólapra másolva!

Április 11-én indult Johnny Depp és Amber Heard nagy nyilvánosságot kapott pere, amelynek hosszú előzménye van. A sztárpár házassága csupán két évig, 2015-től 2017-ig tartott, és már a válásuk sem ment simán, hisz Heard már akkor házastársi erőszakkal vádolta Deppet, a válókeresetet is sebekkel az arcán nyújtotta be: azt állította, hogy a világhírű színész – főleg alkohol vagy drog hatása alatt – többször bántalmazta.

Amber Heard, illetve Johnny Depp a bírósági épület előtt Forrás: AFP/Samuel Corum

Depp soha nem tagadta, hogy rengeteg alkoholt és drogot fogyasztott az egyébként is viharos házasságuk alatt, szerinte azonban inkább a színésznő volt az, aki többször alkalmazott fizikai erőszakot. Deppet ennek ellenére kezdték bántalmazóként számon tartani Hollywoodban, szerinte több munkától elesett a The Sun cikke miatt is, amelyben a brit bulvárlap feleségverőnek nevezte. A színész korábban a lap kiadóját is beperelte rágalmazásért, azt a pert elvesztette.

Mi történik a mostani perben?

A mostani tárgyalássorozat szintén rágalmazási perként indult, Heardnek ugyanis 2018-ban a Washington Postban jelent meg egy véleménycikke a családon belüli erőszakról – amelyben név szerint ugyan nem említette Deppet, de akkor már mindenki számára világos volt, hogy róla írt.

Johnny Depp a tárgyalóteremben április 28-án Forrás: AFP/Michael Reynolds

Időközben, a hetek óta tartó tárgyalások során a hangsúly arra tolódott, hogy valójában mi zajlott a két sztár között, valóban történt-e házassági erőszak, és ha igen, kinek a részéről. A per során eddig főleg Depp beszélt, de így sem egyértelműen az ő álláspontja érvényesült – bár úgy tűnik, őt többen támogatják, a közösségi médiában is jóval több szó esik róla, mint Heardről, ami miatt a színésznő nemrég a teljes PR-os csapatát kirúgta.

A bizarr részletek

Heard már évek óta tartja a vádakat, miszerint volt, hogy Depp lefejelte vagy épp egy mobiltelefont vágott hozzá, egy alkalommal pedig a saját ujját vágta el, hogy vérrel írjon fel üzeneteket a falra. Depp a bíróságon eddig visszafogottan, látszólag józanul viselkedett, mindenre adott valamilyen magyarázatot. Utóbbi vádra például azt mondta, hogy nem a saját ujját vágta el, hanem Heard vágott hozzá egy vodkásüveget, amelynek a szilánkja csontig megvágta a kezét – majd a vérről a vörös festékre asszociált, az üzeneteket már azzal írta a házban.

Johnny Depp a sérülést mutatja az ujján a bíróság előtt Forrás: AFP/Evelyn Hockstein

Terhelő bizonyítékként került elő a színész ellen egy sms is, amelyben egy rosszul sikerült közös nyaralás után azt írta jó barátjának, Paul Bettanynek, hogy legszívesebben máglyán elégetné, majd vízbe fojtaná Heardöt – amire Depp azt válaszolta, hogy a Gyalog galopp boszorkányos jelenetére utalt, tulajdonképpen csak viccelődött.

Deppet aztán nemcsak az általa írt sms-ekkel, de számos hang- és videofelvétellel is szembesítették, miután mindketten rengeteg ilyet készítettek a másikról, általában terhelő célzattal, későbbi bizonyítékként. Ezek között volt olyan is, ami kifejezetten Heardre nézve volt kellemetlen, hisz az egyiken beismerte, hogy ha nem is ököllel, de megütötte Deppet, egy másikon pedig csak nevetett azon, hogy Depp őt akarja házastársi erőszakkal vádolni, hiszen férfiként úgysem hinne neki senki.

Amber Heard az ügyvédeivel tanácskozik Forrás: AFP/Steve Helber

Depp a bíróságon egy különösen kínos sztorit is elmesélt: állítása szerint Heard egyszer egy veszekedésük után bosszúból odacsinált az ágyukba, persze a színész térfelére. Depp szerint a színésznő elment a Coachella fesztiválra, ő pedig az alatt akart összepakolni közös Los Angeles-i házukban – mire a testőre figyelmeztette, hogy ürülék van a „hitvesi" ágyban, és biztos, hogy nem a kutyáktól származik.

Sztártanúk is meg fognak jelenni

Az már önmagában eseményszámba megy, hogy a két sztár személyesen is rendre megjelenik a tárgyalóteremben (és nem csak a jogi csapatával képviselteti magát), de a tervek szerint további hírességek is tanúskodnak majd egyik vagy másik oldalon. Heard korábbi barátja, Elon Musk a kérés ellenére sem vállalta a szereplést, de az említett Paul Bettany mellett például James Franco vagy Ellen Barkin vallomására még lehet számítani – miközben Jason Momoa e-mailjei szintén előkerülhetnek, és a Warner, illetve a Disney főnökei közül is megszólalhatnak páran.

Amber Heard és Johnny Depp még együtt (2016) Forrás: AFP/2016 Getty Images/Alison Buck

Mindkét oldal igyekszik, hogy elfogadtassa a maga igazát, véleménye pedig a nyilvánosságnak is van – amit például egy amerikai Starbucksban azzal is kifejezhetnek az emberek, hogy a Johnny Depp vagy az Amber Heard feliratú dobozba dobják a borravalót. Természetesen nemcsak a 6,6 millió megtekintésnél járó videó alapján írtuk fentebb, hogy Deppnek nagyobb a támogatottsága, erre utal több petíció is: a cikk írásakor már 760 ezren álltak ki a mellett, hogy a színész visszakerüljön A Karib-tenger kalózai-filmekbe, miközben azért is 3,2 millióan kampányolnak, hogy Heardöt kirúgják az Aquaman második részéből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről