Pápai Jocit megsiratta Tóth Gabi hangja, mikor együtt énekeltek

Pápai Joci és Tóth Gabi
Vágólapra másolva!
Megjelent Tóth Gabi és Pápai Joci legújabb közös videóklipje, amiről először a Mokkában meséltek. Az énekes tökéletes duettpartnernek gondolja Tóth Gabit, ugyanis véleménye szerint egy érzelmi vonalon járnak.
Vágólapra másolva!

Tóth Gabinak és Pápai Jocinak egyaránt fontosak a hagyományok, az autentikus zene, és már jó ideje ezt az irányt követik a dalainkban.

A Tavaszi szél című népdal, ami visszaköszön a Meg volt írva című duettükben, hosszú ideje foglalkoztatta őket, régóta tudták, hogy dolguk van vele,

mivel ez az összmagyarság számára, határon innen és túl, egy olyan kultikus népdal, ami része a közös tudásnak, a nemzeti identitásunknak.

Sokáig érlelték magukban, hosszan gondolkodtak rajta, ízlelték, és végül megszületett ez a duett, amely ugyan újragondolva, modernizálva, de mégis méltó módon feldolgozva próbálja közelebb hozni a népi hagyományokat, kultúránkat mindenkihez, aki kíváncsi rá és értő, befogadó módon áll hozzá.

A járvány utáni időszakra szánták a dalt, de a háború csak tovább mélyítette a mondandójukat.

A sok érzelem és a dal mélysége miatt sokszor egymás vállára borulva énekelték fel a stúdióban. Sírtak és örültek egyszerre.

A videoklip, ahogyan a dal is, egyszerre modern és hagyományőrző. A tánc nyelvén mesél emlékekről, múltról, titkokról. Az üzenet egyértelmű: a szeretet, az érintés gyógyító erővel bír és elhozza békét, amire mindannyian vágyunk.

Az előadók még többet meséltek a klipről és a dalról a Mokkában:

A dal és a videoklip a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával valósult meg.