A pofozkodó Will Smitht távozásra kérték az Oscar-gálán, de ő maradt

Peacock's New Series "BEL-AIR" Premiere Party And Drive-Thru Screening Experience - Arrivals GettyImageRank3 Color Image arts culture and entertainment celebrities Horizontal
Jada Pinkett Smith (b) Will Smith (j)
Vágólapra másolva!
A 94. Oscar-gála kivételesen nem a rangos díjaktól és nyertesek ünneplésétől volt hangos, hanem Will Smith és Chris Rock nézeteltérésétől. Az ott történt jelenetre eddig, a televíziózás történetében még nem volt példa. Lassan minden érintett megszólal az ügyben, és persze a szakma is állást foglal a kérdésben.
Vágólapra másolva!

Mint korábban megírtuk, az Akadémia szerdán fegyelmi eljárást indított Will Smith – a legjobb férfi színésznek járó díj győztese – ellen az Oscar-gálán tanúsított viselkedése miatt.

Will Smith, amint felpofozza Chris Rockot, 2022 Forrás: AFP/Robyn Beck

Az Akadémia által kiadott közleményben az áll, hogy Smitht még az este során megkérték, hogy távozzon a rendezvényről, aki ezt a kérést megtagadta, de bevallásuk szerint az ő részükről is kezelhették volna jobban a kialakult helyzetet.

A színész cselekedeteivel megsértette az Akadémia magatartási normáit, beleértve a nem megfelelő fizikai kontaktust, a bántalmazó vagy fenyegető viselkedést, valamint az Akadémia integritásának veszélyeztetését – áll a kiadott közleményben. Smith felfüggesztésre, kizárásra vagy egyéb más szankciókra is számíthat, ha a testület úgy dönt a következő ülésen, azt viszont leszögezték, hogy az Oscar-díja nincs veszélyben - írja a The Hollywood Reporter.

Chris Rocknak mellesleg jól jött a botrány, tízszeres áron mennek a jegyek a fellépéseire.