Megkezdődött Ed Sheeran pere, másfél milliárd forint a tét

award celebrity Horizontal
British singer and songwriter Edward Christopher Sheeran aka Ed Sheeran poses on the red carpet upon his arrival for the BRIT Awards 2022 in London on February 8, 2022. (Photo by Niklas HALLE'N / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE – NO POSTERS – NO MERCHANDISE– NO USE IN PUBLICATIONS DEVOTED TO ARTISTS
Vágólapra másolva!
Lezajlott Ed Sheeran plágiumperében az első tárgyalás, amelyen már az énekes is megjelent.
Vágólapra másolva!

A bíróságon védi az igazát Ed Sheeran, akiről még 2017-ben állította két dalszerző – Sami Chokri és Ross O'Donoghue – azt, hogy tőlük lopta legnagyobb slágere, a Shape Of You alapját.

Perről akkor még nem volt szó, Sheeran azonban a következő évben már a bírósághoz fordult hitelrontás miatt, mire Chokri és O'Donaghue visszaperelték plágium vádjával.

A Shape Of You 2017-ben a legtöbbet eladott dal volt Nagy-Britanniában, miközben a Spotifyon is rekordot döntött, a klipje pedig már 5,6 milliárd megtekintésnél jár a YouTube-on.

Ed Sheeran Forrás: AFP/Niklas Halle'n

Nem csoda, hogy a per tétje is óriási: a bíróság már 2020-ban kimondta, hogy 3 millió fontos, 1,4 milliárd forintos kártérítésről kell majd döntenie, a lényegi tárgyalás azonban csak most kezdődött meg.