Mel Gibson is megnézi a Magyar Passiót

Mel Gibson 2019
US actor and director Mel Gibson arrives for the Art of Elysium's 12th annual Gala, in Los Angeles, California, on January 5, 2019. (Photo by Jean-Baptiste LACROIX / AFP)
Vágólapra másolva!
Hamarosan a világhírű színész-rendező, Mel Gibson is megnézi a tavaly debütáló Magyar Passió című filmdrámát – minderről a film rendezője és főszereplője, Eperjes Károly mesélt az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorában.
Vágólapra másolva!

A 2004-es, Jézus szenvedéstörténetét bemutató, A passió című film forgatókönyvírója és rendezője, Mel Gibson a közelmúltban érkezett hazánkba.

A kétszeres Oscar- és Golden Globe-díjas ausztrál színész, filmrendező és producer egy filmforgatás miatt tölt hosszabb időt Magyarországon, a látogatás alatt pedig megtekinti Eperjes Károly filmjét, a 2021-es Magyar Passiót, ami feldolgozza azt a kegyetlen időszakot, amikor a kommunista diktatúra erőszakszervezete támadást indított a hazai szerzetesrendek ellen.

Az M5 kulturális csatorna műsorában Eperjes Károly örömmel számolt be róla, hogy a járvány okozta nehézségek ellenére egyre nagyobb közönséghez jut el a film.

Forrás: AFP/Jean-Baptiste Lacroix

"A járvány sok ponton beleavatkozott a film elő- és utóéletébe is, így ragadt rajtam, hogy Leopold atya szerepét is átvállaltam, habár eredetileg csak rendezni akartam. Közben rájöttem, mennyire jó dolog ez, belülről is motiválni a kollégákat. Most értettem meg, miért játszott a rendezéseiben Várkonyi Zoltán, Clint Eastwood vagy Mel Gibson. Utóbbi épp itt van, Magyarországon, és megmutatják neki a filmet" – mesélte a Librettóban Eperjes Károly, hozzátéve, az utóbbi időben kevesebben merészkedtek el a mozikba, ezért hálás az M5 csatornának, hogy február 25-én, a kommunizmus áldozatainak emléknapján, 21 órától műsorára tűzi a Magyar Passiót.