Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Dal 2022: Ez a négy produkció már biztosan ott lesz a döntőben

Wolf Kati, A Dal 2022
Vágólapra másolva!
A Dal 2022 elődöntősei akusztikus verzióban, tízesével térnek vissza két egymást követő szombat este a színpadra. Ma tíz produkciót hallgatott meg a zsűri, az este végén pedig négyen jutottak tovább a verseny döntőjébe. Fantasztikus előadásokat láthattak a nézők, nem volt könnyű a szakmai zsűri dolga.
Vágólapra másolva!

Tíz áthangszerelt dallal folytatódott a verseny szombat este a Dunán, ahol Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter alkotta szakmai zsűri értékelte a produkciókat. Ferenczi György betegsége miatt nem tudott ott lenni a stúdióban, de online kapcsolták otthonából, így ő is el tudta mondani a véleményét a dalokról.

Az estét a Pankastic! Hosszú volt a nyár című dala nyitotta, akik sok dicséretet gyűjtöttek be, bár Mező Misi kicsivel többet várt tőlük. Végül összesen 33 pontot sikerült szerezniük a szakmai zsűritől. Második fellépőként a fiatal énekesnő, a 17 éves Sándor Szofi érkezett, aki a 21 gramm című dalt hangszerelte át az elődöntőre. Elhangzott, hogy még színpadi rutinra van szüksége, de a személyisége, a hangja és a gondolatisága dicséretre méltó, 35 ponttal jutalmazták.

Ya Ou Zsákutca című dalával került be az elődöntőbe, de Mező Misinek továbbra sem nyerte el maximálisan a tetszését, szerinte trendeket akar követni, és nem egyedi, hasonlítani akar már befutott dalokra. Ferenczi Györgynek szimpatikus az előadó, szerinte a sikere garantált, sokan fogják szeretni, az akusztikus verzió sokakhoz közelebb hozhatta a dalt. 31 pontot kapott a zsűritől.

Palágyi Ildikó Pillangó című dala is bekerült az elődöntőbe, egy csellóval bővítették az előadást, de Wolf Katinak így kevésbé tetszett. Ferenczi György kiemelte a csellószólamot és az egyediséget, végül 34 pontot szereztek. Őket a Third Planet és a Táncol a világ követte, akik nagyon sok dicséret után megkapták az este első 40 pontját.

A szünet után Ekanem érkezett, aki a Hideg szél című dalával jutott be az elődöntőbe a nézőknek köszönhetően, ők mentették meg a kieséstől. Mező Misi szerint nagyon erős a szöveg, amit jól kísért és erősített a szöveg, Wolf Kati kritikusabb volt. Az énekes 31 pontot kapott.

Nyári Aliz Félóra nyár című dala elnyerte a zsűri tetszését akusztikus verzióban is, Egri Péter világszínvonalúnak nevezte, és Wolf Kati szerint is óriásit énekelt, "lehozta a csillagokat." Végül 36 pontot kapott a zsűritől. A Subtones és a Nem segít más a zsűri szerint sokkal jobb volt most, mint a korábbi adásban, ez pedig a pontszámukon is meglátszott: 39 pontot zsebeltek be.

Hegedűs Bori és Tempfli Erik dalát hallgatva Wolf Kati elsírta magát, könnyes szemmel, meghatottan dicsérte az Anya című dalt és az előadást, de a többiek is csak dicsérni tudták, 38 pontot adtak a párosnak. Oláh Ibolya utolsóként lépett színpadra A Dal első elődöntőjében a Nem adom el című dalával, Mező Misi pedig irigykedve nézte, szívesen részt vett volna a produkcióban.

A többiek is csak jót tudtak mondani róla, mindenkitől 10 pontokat kapott, így Oláh Ibolya a maximális 40 ponttal jutott a döntőbe. Ott lesz mellette a műsor döntőjében a szintén 40 pontos Third Planet és a 39 pontot szerzett Subtones. A negyedik továbbjutó a nézők döntése alapján Hegedűs Bori és Tempfli Erik lett.

Az előadók így még egy lépéssel közelebb kerülhetnek "Az Év Dala 2022" címhez, a jövő héten pedig még négy produkció csatlkakozik hozzájuk a döntőre. Összesen nyolc produkció juthat el az utolsó élő adásig, amelyben a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara adja majd a kíséretet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről