Meg fog döbbenni, mely Beatles-dalt választották a legjobbnak

John Lennon, 80 éves lenne, 2020
Kino. Yeah! Yeah! Yeah!, 1960s, Beatles, Iconic, Pop Group, Rockband, musicians, Yeah! Yeah! Yeah!, 1960s, Beatles, Iconic, Pop Group, Rockband, musicians, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr, John Lennon, 1964. (Photo by FilmPublicityArchive/United Archives via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A New Musical Express 1952 óta működik, összeállított egy 185 szerzeményből álló listát. 
Vágólapra másolva!

A New Musical Express 1952 óta működik, a világ egyik legfontosabb könnyűzeneipari szaklapja. 1996 óta fenn van a weben is, havonta 15-20 millió ember olvassa. Ha listát írnak, az persze ugyanúgy szubjektív, ezáltal vitatható, mintha a szomszéd tenné, de talán érdemes figyelni rá.

Forrás: Getty Images/FilmPublicityArchive/United Archives

Most a lap összeállított egy 185 szerzeményből álló listát, ennyi hivatalos Beatles-dal van, amely nem feldogozás, kereskedelmi forgalomba került, és amit a tagok vállalnak. Érdekes, hogy a mindenki által ismert sláger, a Love Me Do csak a 159. helyen szerénykedik, az Ob-La-Di, Ob-La-Da csak 144. pozícióban található. Az I Wanna Be Your Man a 133. helyen gubbaszt, és a lista szerint a Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band sem fért be a százba, csak a 130. Ezek után nyilván érdekes, mely a legjobb Beatles-dal a New Musical Express szerint: a Tomorrow Never Knows. Íme: