Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megvan a Petőfi Rádió és a 10 Nap Strand: Tábortűz tehetségkutatójának győztese

Halott pénz
Vágólapra másolva!
Fiatal tehetségeknek nyújt lehetőséget a bemutatkozásra a 10 Nap Strand Tábortűz helyszíne, amelynek hivatalos média- és névadó partnere idén is a Petőfi Rádió. A program házigazdája a Halott Pénz közkedvelt énekese, Járai Márk, aki a Petőfi Rádióval közösen döntött arról a szerencsésről, aki élőben vizsgázhat majd augusztus 20-án a nagyközönség előtt.
Vágólapra másolva!

Nem mindennapi fellépési lehetőséget kaptak a magyar zenei élet ifjú reménységei: a 10 nap Strand rendezvényen a Petőfi Rádió hivatalos fesztiválhelyszínén, a Tábortűznél adhatják első STRAND-koncertjüket. A szervezők augusztus 13-ig várták a pályázatokat, de nem volt könnyű dolguk a választásnál, mivel rengeteg jelentkezés érkezett. Az M2 Petőfi TV, valamint a Petőfi Rádió Járai Márkkal, a Halott Pénz formáció énekesével közösen hoztak döntést arról, ki kaphatja meg az egyedülálló lehetőséget a bemutatkozásra.

Az alkalom túlzás nélkül nevezhető kihagyhatatlannak, hiszen a feltörekvő fiatal talentum olyan nagy nevekkel szerepelhet együtt a programban, mint Szakács Gergő, a Follow the Flow-ból, Ian O'Sullivan a Mongooz & the Magnetből, Szivák Zsolt a Cloud 9+-ból, Henri Gonzo a Fran Palermóból, Kama, a Mary PopKidsből, Bérczesi Robi a Hiperkarmából vagy akár a Carson Coma zenészei.

A Petőfi bemutatja: Tábortűz pályázat legjobbját augusztus 17-én, kedden jelentette be a Petőfi Rádió a Talpra Magyar című reggeli műsorában, amelyben Harsányi Levente és Biki ébresztették a szerencsés győztest.

A döntés alapján egy utcazenész, Oláh Marcell kap lehetőséget a bemutatkozásra a különleges atmoszférájú helyszínen.

A program házigazdája, Járai Márk hozzátette, nem volt könnyű kiválasztani egyetlen nyertest, mivel sok kiváló pályázó akadt.

„Pont annyian jelentkeztek, hogy fejtörést okozzon a kiválasztás. A szívemre hallgattam, egy olyan utcazenészre adtam le a voksomat, aki a legnagyobb hatást gyakorolta rám. Még nem találkoztunk személyesen, majd meglátjuk, milyen lesz élőben a kémia... Az sem kizárt, hogy együtt is zenélünk majd. Gratulálok Oláh Marcellnek, aki augusztus 20-án kap lehetőséget a bemutatkozásra" – mondta el a Petőfi Rádió műsorában Járai Márk, aki az adásban azt ígérte, élőben is meghallgatja majd Marcit a Tábortűz helyszínen. A kiválasztott éppen ezért már nagyon izgatott.

Más életforma ez, mint egy áltagos zenészé, nekem tulajdonképpen mindennap van fellépésem. Két fő helyszínen zenélek, a fővárosban és a Balaton-parton. Budapesten mindenki siet munkába, ők csak egy-egy pillanatra tudnak becsatlakozni a Balatonon inkább a nyaralókat szórakoztatom. Épp egy ilyen balatonlellei utcazenélés kapcsán szólított le két lány, akik biztattak, hogy jelentkezzek a Tábortűz programra. Hazafele a vonaton be is adtam a jelentkezésemet. Reméltem, hogy sikerül, de nem gondoltam volna. Hihetetlen érzés" - mondta el a műsorban a 30 éves Oláh Marcell, aki mindig is zenész szeretett volna lenni, bár közben élelmiszermérnök végzettséget is szerzett. Már elkészült egy új saját dala, amit majd a Petőfi Rádióban szeretne bemutatni a nagyközönségnek.

A teljes beszélgetés ITT visszahallgatható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről