Ezt nézze, ha hiányzik az X-akták!

Debris
Vágólapra másolva!
Három éve egy idegen civilizáció űrhajója átsodródott a naprendszeren, a darabkái a Földre hulltak, ezek pedig furcsa jelenségeket idéznek elő. Izgalmasan hangzik?
Vágólapra másolva!
NBC

A Debris című sorozat a napokban mutatkozott be, a rejtélyes, nyomozós sci-fik sorába illeszthető. Az alapsztori szerint egy másik naprendszerből származó űrhajó roncsa elhaladt a bolygónk mellett, majd idővel roncsdarabok kezdenek hullani a Földre. Ezek különleges tulajdonságokkal bírnak, óriási hatalmat adhatnak annak, aki jól tudja kezelni a különleges fémdarabokat, de nagy bajt, halált is okozhatnak.

NBC

A nyitójelenetben azt látjuk, amint sok pénzért gazdát cserél egy ilyen tárgy, majd sorra jönnek a misztikus, rejtélyes történések: feltámad egy több hónapja halott, sőt, elhamvasztott kisfiú, egy szerencsétlen szobalány több emeletet zuhan, de födémeket átszakítva, mintha ezertonnás lenne. A halott testek lebegnek, kicsivel a föld felett, sodródnak is, de nem a szél viszi őket... A hatalmas gyász, a végtelen fájdalom által életre keltett gyermek közben kiszívja az életerőt, energiát azokból, akikkel kapcsolatba kerül, úgyhogy épp ideje, hogy akcióba lépjen egy nemzetközi páros, egy brit és egy amerikai ügynök.

NBC

Finola Jones az MI6-től érkezett, Riann Steele alakítja, Jonathan Tucker pedig egy Bryan Beneventi nevű CIA-ügynök ebben a sorozatban. Előbbi színésznő tíz éve van a pályán, utóbbi a rutinosabb a sorozatok terén, szerepelt a Westworldben, a Város a hegyenben, a Kingdomban, A törvény emberében és több szériában. Párosuk adja majd várhatóan a sorozatban az állandóságot, amúgy várható egy nagy, központi összeesküvés, természetfeletti elemekkel, és több kisebb rejtély (amelyek részként talán megoldódnak), mindenesetre hosszabb nyomozásra kell felkészülni.