Csűrös Karola sógora nem megy el a temetésre

Csűrös Karola
Budapest, 2016. november 8. A 80. születésnapját ünneplő Csűrös Karola színművész a fővárosi Madách Színházban tartott köszöntésen 2016. november 8-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
December 7-én, azaz ma temetik el Csűrös Karolát, kívánságának megfelelően a férje, Horváth Ádám mellé. A színésznő két évvel férje halála után, idén november 24-én halt meg.
Vágólapra másolva!

A Szomszédok című kultikus sorozat atyjának családja imádta a színésznőt, Horváth Ádám halála után is rendszeresen látogatták, csakúgy, mint Csűrös rokonsága, akik amikor csak tehették, felhívták őt - írja a Blikk.

Csűrös Karola és férje, Horváth Ádám 2016. november 8-án Forrás: MTI/Illyés Tibor

A temetésen valószínűleg mind ott lesznek, kivéve Pásztor Erzsi, valamint Horváth Ádám anyai ágról született féltestvére, a külföldön élő Sárközi Mátyás író.

– írta a lap megkeresésére Sárközi.

Horváth Ádám és Sárközi Mátyás viszonya nem volt felhőtlen: évekkel korábban egy örökösödési ügy miatt vesztek össze. A vita A Pál utcai fiúk világhírű szerzője, Molnár Ferenc örökségével kapcsolatos, az író volt ugyanis Horváth nagyapja. Művei után a család több tagja, még a dédunokák is kapnak szerzői jogdíjakat, ám az író spórolt pénzének sorsa rendezetlen volt, a fivérek nem tudtak megállapodni arról, kinek mi jár.

Végül Horváth Ádámhoz kerültek a jogok – nem kizárt, hogy pár értékes kézirat, fotó is.

„Ádám biztosan ráíratott mindent a gyermekeire. Nem tudom, milyen családi tárgyak maradtak Karola után, így nem tudnék bármit megnevezni, amire igényt nyújtanék be" – mondta a József Attila-díjas író, aki nem megy el sógornője temetésére, és korábban fivére temetésén sem volt ott.

A 80. születésnapját ünneplő Csűrös Karola színművész a fővárosi Madách Színházban tartott köszöntésen 2016. november 8-án Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Madách Színház saját halottjának tekinti a 85 éves korában meghalt Csűrös Karolát, a búcsúztatóra pedig felkérték Pásztor Erzsit, hogy ő mondjon beszédet, ám ezt a Kossuth-díjas színésznő visszautasította.

– mondta a színésznő.

Pásztor Erzsi Fotó: Polyák Attila - Origo

„Nem tudom, kik lesznek ott, Karola nem igazán mesélt a családjáról. Együtt jártunk főiskolára is, mégis csak pár hónapja tudtam meg, hogy volt egy nővére. Szegény idős asszony nemrég halt meg, akkor mondta Karola, hogy nem egyke, hanem bizony van testvére. Szomorú volt, hogy elvesztette a nővérét” – tette hozzá.