Beváltotta nyereményét A Dal 2021 győztese, elkészült az új lemez

A Kaukázus zenekar
Vágólapra másolva!
Elkészült a Kaukázus új albuma. A zenekar megnyerte A Dal 2021-et, ezzel az Év dala elismerés mellett a lehetőséget egy tíz dalból álló lemez elkészítésére. A december 6-án megjelenő Luxon kizárólag új zeneszámok kaptak helyet, extraként pedig versek is hallhatók rajta a közmédia műsorvezetőinek előadásában.
Vágólapra másolva!

A Dal 2021 számos koncertet hozott a Kaukázusnak, és nyáron elkezdődtek az új lemez, a Lux előkészületei is. A több hónapos alkotómunka eredményeként egy kifejezetten érzelmes hanganyag született, ami némileg eltér a megszokott stílusuktól – az új irányvonal azonban tekinthető egyfajta ígéretnek is: szeretnék finomítani a zenéjüket, poposítani a hangzását.

A Lux további különlegessége, hogy a dalok mellett versek is felkerültek rá, amelyeket a közmédia csatornáinak műsorvezetői szavalnak: a Duna Televíziótól Fodor Imre, az M2 Petőfi TV részéről Koltay Anna, a Petőfi Rádiótól pedig Nagy Natasa.

A Kaukázus zenekar Forrás: Instagram/Kaukázus

A lemez megjelenése kapcsán a Kaukázus frontembere, Kardos-Horváth János mesélt arról, hogy milyen egyedülálló lehetőségnek tartja a közmédia dalválasztó műsorát. "Egy intenzív kiképzés a zenészeknek, és szívem szerint mindenkinek kötelezővé tenném, hiszen pótolhatatlan élményt jelent ez a magas színvonalú műsor. Külön pozitívum, hogy élőben adhatják elő a versenyzők a nevezett slágervárományos felvételeket, ezzel igencsak tanulságos és azonnali visszajelzéseket kaphatnak. Olyan helyekre juthatnak el a csapatok a versenynek köszönhetően, ahová korábban még sohasem – országhatárokon belül és kívül –, így jelentős publicitást nyerhet a munkásságuk" – fejtette ki A Dal 2021 legjobb dalszövegírója.

A Duna Televízió nagyszabású dalversenye egyébként jövőre folytatódik. Ismét a magyar zenéké lesz a főszerep, és a győztes produkció előadójának ugyanúgy új távlatokat nyithat A Dal, ahogy a Kaukázusnak. A nyertes "Az Év Dala 2022", egyben a Petőfi Zenei Díj "Év Dala 2022" elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, és egy tízdalos nagylemezt, valamint egy zeneszámhoz még videoklipet is készíthet.