Zenésztársai emlékkoncerttel búcsúznak a 29 évesen meghalt Siklósi Örstől

Siklósi Örs, galéria, 2021
Lisszabon, 2018. május 8. Siklósi Őrs énekes az AWS zenekar második próbáján az Eurovíziós Dalfesztivál színhelyén, Lisszabonban 2018. május 5-én. (MTI/Az Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos honlapja/Andres Putting)
Vágólapra másolva!
Az AWS zenekar frontembere, Siklósi Örs februárban halt meg 29 évesen, régi együttese most koncerttel tiszteleg az emléke előtt. A búcsúkoncert részleteiről az M2 Petőfi TV műsorában, az Én Vagyok Itt!-ben az együttes basszusgitárosa és dobosa, Schiszler Soma, illetve Veress Áron beszéltek.
Vágólapra másolva!

A leukémiával vívott hosszú küzdelem után, idén február elején meghalt Siklósi Örs, az AWS metálzenekar énekese. A 29 éves tehetséges zenész csapatával megjárta a legnagyobb hazai színpadokat, részt vettek több európai turnén, 2018-ban pedig ők képviselték Magyarországot a lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválon Viszlát nyár című dalukkal, miután a közönség az ő szerzeményüket választotta A Dal legjobb produkciójának.

A következő koncertjüket – amit szeptember 5-én, vasárnap adnak majd a Budapest Parkban – azonban már nem az eredeti felállásban, frontemberük emléke előtt tisztelegve adják. Siklósi Örs szeptember 4-én lenne 30 éves.

Siklósi Örs Forrás: MTI/Az Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos honlapja/Andres Putting

„Nagyon sok időt töltöttünk együtt a zenekarral a történtek után, szinte együtt éltünk, rengeteget beszélgettünk, és ez sokat segített nekünk. Egy idő után elkezdtünk zenélni is, ez a két dolog tartotta bennünk a lelket" – avatta be az Én Vagyok Itt! nézőit érzéseikbe Schiszler Soma, az AWS basszusgitárosa a műsorvezető, Lola kérdésére.

„Rengeteg zenészt, több mint 30 vendéget hívtunk meg az emlékkoncertre. Olyan zenésztársakat, barátokat, akikkel Örs személyesen jó barátságot ápolt, kölcsönösen tisztelték egymás zenéjét, munkásságát. A Tankcsapda frontembere, Lukács Laci, a Depresszió és a Road zenészei és többek között Szivák Zsolti is velünk lesznek a színpadon" – tette hozzá Veress Áron dobos az M2 Petőfi TV műsorában.

Az AWS ősszel egy 2019-ben rögzített dalt is kihoz, amelynek munkálataiban még Örs is közreműködött. A videoklip a közelmúltban készült el, amit egyfajta roadmovie-ként forgattak le, a műsorban pedig azt ígérték, az elkészült anyagot az M2 Petőfi TV műsorába is elviszik majd. A további részletek az Én Vagyok Itt! idézett adásából ismerhetők meg.