Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elszívott vagy űrbe lőtt hamvak: különös végrendeleteket hagytak a sztárok

Marilyn Monroe, Robin Williams, Philip Seymour Hoffman
Vágólapra másolva!
Akadtak már jó páran a sztárvilágban, akik a haláluk után is különlegesek próbáltak maradni, legalábbis szokatlan dolgokat hagytak meg a végrendeletükben. Volt, aki minden évben szeánsszal akarta megidéztetni a szellemét, más a hangjáról rendelkezett, de olyanról is tudunk, aki az utolsó kívánságával megvendégelte a barátait, megkönnyítette a macskája életét, vagy épp a feleségének küldözgetett rózsákat a halála után.
Vágólapra másolva!

Harry Houdini

Forrás: Roger-Viollet via AFP/© Maurice-Louis Branger / Roger-Viollet/Maurice-Louis Branger

A legendás illuzionista legnagyobb trükkjeit magával vitte a sírba, a „cilinderében élő" nyulakat viszont a barátai gyerekeire hagyta, mágiáról és okkultizmusról szóló könyvei pedig a kongresszusi könyvtárba kerültek. Feleségét, Besst emellett arra kérte, hogy minden évben tartson egy szeánszot, amelyen majd üzenhet neki a túlvilágról – még egy tíz számjegyű, titkos kódban is megállapodtak, de a szellemidézés sosem járt sikerrel, amíg az asszony élt.

Dusty Springfield

Forrás: Getty Images/Dove

A hatvanas évek népszerű énekesnője 1999-ben halt meg, és a végrendeletében részletesen kitért arra, hogy a halála után milyen bánásmódban részesüljön a macskája, Nicholas. A szeretett házikedvenc egy beltéri faházban kapott szállást, csak importált bébiételt ehetett, esténként halott gazdája lemezeit kellett neki játszani, és éjszakára még az énekesnő köntösét is mellé helyezték.

Philip Seymour Hoffman

Forrás: Facebook/A Most Wanted Man, Getty Images

Az Oscar-díjas színész mindent a barátnőjére hagyott, három gyerekére pedig semmit, amivel azt akarta elérni, hogy megálljanak a saját lábukon. Korántsem ő volt az első híresség, aki így gondolkodott, azt azonban nagyban befolyásolta, hogy fiát, az akkor 11 éves Coopert milyen kulturális hatások érjék: meghagyta, hogy New Yorkban, Chicagóban, illetve San Franciscóban nevelkedjen, vagy legalábbis mindhárom várost látogassa meg évente kétszer.

Robin Williams

Forrás: AFP/Tiziana Fabi

A sztár öngyilkossága az egész világot megrázta, aztán pedig a végrendelete is meglepőnek bizonyult, abban ugyanis megtiltotta, hogy a halálát követő 25 évben bármilyen célból is használják a hangját, felvett szövegeit. A rendelkezés a Disney számára jelenthette a legnagyobb csapást, miután épp készültek az Aladdin folytatására, amelyben a dzsinn szerepét kimondottan Williamsre írták: volt is már némi hanganyaguk a figura megidézéséhez, ez azonban így minimum 2039-ig dobozban marad.

Marilyn Monroe

Forrás: NORTHFOTO/Copyright 1953 by ZUMA Movie Stills Libra09/Entertainment Pictures

Ingóságait, személyes tárgyait nem egy rokonára vagy barátjára, hanem egykori színésztanárára, a legendás Lee Strasbergre hagyta – aki egyébként a pincéjében őrizgette a színésznő hagyatékát, egészen húsz évvel későbbi haláláig.

Lapozzon, a következő oldalon folytatjuk!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről