Teljes a káosz Pécsi Ildikó több száz milliós öröksége körül

Pécsi Ildikó szeretne szervdonor lenni a halála után
Vágólapra másolva!
Teljes a káosz a tavaly decemberben elhunyt Pécsi Ildikó öröksége körül. A színésznő halála óta nem tisztázott, hány végrendeletet írhatott az elmúlt években a Kossuth-díjas színésznő, és ezek közül melyik érvényes.
Vágólapra másolva!

A gödöllői ház, a budai ingatlanok és a telkek értéke akár több száz millióra rúghat. Alaphelyzetben nem is lenne kérdés, hogy a színésznő egyetlen fia, Csaba és két unokája örökölné Pécsi Ildikó vagyonát, ám a helyzet nem ilyen egyszerű. A színésznő ugyanis évekig állt perben Pártos Csillával, fiának volt felesége lakott ugyanis abban a budai házban, amely Pécsi nevén volt A családban évekig állt a bál, hiszen mint azt korábban megírtuk, unokája, Csabika még a kilakoltatása után is visszatért a lakásba. A Bors szombaton arról írt, menye megtámadta Pécsi végrendeletét.

Ez lehet például egy ingatlan kérdéses tulajdonviszonya" - mondta a Blikknek Szilágyi Roland jogi szakértő.

Forrás: TV2

Keresték Pártos Csillát és jogi képviselőjét, ám nem kívántak nyilatkozni arról, megtámadták-e a színésznő testamentumát. Pécsi ügyvédje, Dr. Magyar György azonban érdekes információval szolgált. Nála van ugyanis letétben Pécsi és férje, a szintén elhunyt Szűcs Lajos végrendelete, ám úgy tűnik, nem ez alapján zajlott a hagyatéki eljárás."Nem tudok arról, hogy tőlem bekérték volna az ügyfeleim végrendeletét" - fogalmazott szűkszavúan Dr. Magyar György.

Amennyiben így van, mi alapján indulhatott el az eljárás? A színésznő fogadott fia, L. Péterfi Csaba korábban arról beszélt, nem sokkal a halála előtt Pécsi készített egy titkos végrendeletet is, amelynek sorsáról és főként tartalmáról keveset tud. "Én Pécsi Ildikó szellemi hagyatékát gondozom és nekem ez maximálisan elég is, nem foglalkozom a végrendelettel és a hagyatéki tárgyalással" - mondta a Blikk megkeresésére a férfi, aki azt gyanította, az később születhetett, mint az a dokumentum, amely Magyarnál van letétben, márpedig a jogi szakértő szerint ez lehet a döntő olyan esetben, hogy ha valaki több végrendeletet is hátra hagy távozásakor.