Végrendeletet írt Pataky Attila

Pataky Attila, rockzenész
Budapest, 2018. október 26. Pataky Attila rockzenész, 1974-től az Edda Művek énekese, dalszövegíró a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban a meghívott vendégek az Edda Művek rockegyüttes megalakulását és pályáját elevenítik fel. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Nehéz éve volt Pataky Attilának: átesett a koronavíruson, ami testileg-lelkileg olyannyira megviselte, hogy végrendeletet írt.
Vágólapra másolva!

Miután Pataky Attila elkapta a koronavírust, úgy döntött, megírja a végrendeletét. Annak ellenére, hogy korábban egy ismerősétől megtudta, hány éves koráig fog élni. "Egy látó barátom mondta el, hogy nyolcvanéves koromig leszek itt a Földön. Azt azért hozzá kell tennem, hogy ezek képlékeny dolgok. Azt is tudom, hogy 75 és 80 között lesz még egy „kapu", ahol kiléphetek" – magyarázta a Borsnak az énekes, aki az elmúlt években többször is szembenézett a halállal.

Forrás: MTI/Zih Zsolt

Ma már pontos elképzelése van arról, hogyan szeretne búcsúzni: Pataky Attila egyedül akar meghalni. "Egy biztos, ha lejár az időm, akkor azt akarom, hogy méltósággal legyen vége. Nem szeretnék a családom terhére lenni. Nagyon szomorú, amikor valaki hosszas betegség és küzdelem után merül örök álomba, a szerettei pedig végignézik, végigasszisztálják a szenvedését.

Emellett azt is én döntöm el, hogy meddig maradok. Bízom benne, hogy mielőtt ez bekövetkezne, vár még rám jó néhány tartalmas és boldog év. Addig is szeretnék a jelenben, a mának élni. Nem akarom az időmet elherdálni azzal, hogy a múlton rágódom vagy a távoli jövőn merengek" - tette hozzá.