Ferenczi György: Nem az a cél, hogy bárkit is alázzak

Ferenczi György, A Dal 2021 zsűritagja
Vágólapra másolva!
A Dal 2021 zsűritagja az M5 csatorna kulturális magazinjának, a Librettónak a vendége volt, amelyben elárulta, mit tart szem előtt az értékeléseknél, mit gondol a show-ban résztvevő előadókról és azt is, hogy az első előválogató után kinek a dalát dúdolta hazafelé menet.
Vágólapra másolva!

Ferenczi György, Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész először csatlakozott A Dal szakmai zsűrijéhez. "Nem voltak elképzeléseim A Dalban való zsűrizéssel kapcsolatban, mert húsz éve nincs tévém. Persze nem vagyok elvágva a világtól, ismerem a műsort. De egy kereskedelmi tévé tehetségkutatójába például biztos nem mentem volna el zsűrizni. Ez viszont egy dalválasztó műsor, amiben egy jó dalt keresünk, és nem az a feladatunk, hogy az előadókat minősítsük" - idézte a zsűritagot a Bors.

Forrás: Zih Zsolt/MTVA

"Van olyan előadó, aki maga írja a zenét, a szöveget és el is énekli a dalt – én ezt szeretem a legjobban. Aztán vannak, akik kiváló szerzők dalait hozzák és abban az esetben az előadót érzésem szerint picit kevesebb felelősség is terheli. (...)

Nem az a cél, hogy bárkit is alázzak. Mivel az a dolgom, hogy kritikát fogalmazzak meg, ezt meg fogom tenni, de egyébként én mindenkiben a jót nézem" - tette hozzá a zenész.

A Dal 2021 ítésze bevallotta, előfordult már, hogy adást követően egy, a versenyben hallott szerzeményt dúdolgatott magában. "Az első válogató után volt egy dallam a fejemben hazafelé, Szőke Nikinek a nótája. Nekem Niki sem kutyám, sem macskám, én csak mint előadót ismerem és tisztelem. Nagyon megérintett a dala, abba a produkcióba szívem szerint be is szálltam volna muzsikálni" - mondta Ferenczi György.