Vak szakács jutott a döntőbe egy főzős vetélkedőben

Amar Latif, Celebrity MasterChef
Vágólapra másolva!
Eljutott a döntő hétig a MasterChef brit kiadásában a műsor történetének első vak versenyzője, Amar Latif.
Vágólapra másolva!

Amar Latif is bekerült a Celebrity MasterChef legjobbjai közé, már a döntő héten is kiesett előtte egy másik versenyző – holott a szakács vak, tizennyolc évesen elvesztette a látását.

Amar Latif a Celebrity MasterChef promóképén Forrás: BBC

Latif a MasterChef történetének első vak versenyzője, akit a BBC egyébként már kétszer is próbált rábeszélni a részvételre, de ő végül csak úgy vállalta, ha nem kap semmilyen kedvezményt: azt is visszautasította például, hogy több ideje legyen az étele elkészítésére, mint a többieknek.

A férfi korábban azon a véleményen volt, hogy a vakok nem tudnak főzni, de hamar kiderült, hogy ez nem így van. A verseny előtt aztán két hétig intenzíven gyakorolt az asszisztensével, ezzel készült fel a megmérettetésre.

Egyik versenytársával, Felicity Montaguval Forrás: BBC

A döntő héten a This Morning című reggeli műsorban már arról beszélt, hogy szerinte valamivel könnyebb dolga is van, mint a többi versenyzőnek, hiszen nem látja a problémákat, ahogy a többiek teljesítményét sem, így kevesebb tényező vonja el a feladatától.

Latif 2004-ben megalapította a Traveleyes nevű utazási irodát, amely kimondottan vakok és gyengénlátók számára szervezett utazásokat, ez után több utazós műsor is készült vele.