Napi száz tabletta, drog, alkohol: függőséget leküzdő sztárok

German premiere of 'Once Upon A Time in ... Hollywood' ACE German premiere of 'Once Upon A Time in ... Hollywood' film; festivals; Berlinale; glam
Brad Pitt attends the German premiere of 'Once Upon A Time in ... Hollywood' at Sony Center in Berlin, Germany, on 01 August 2019. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A sztároknál nem ritka a függőség, sokan azonban nem adják fel, nap mint nap komoly harcot vívnak. Van, aki korábban közel száz tablettát is bevett egy nap, de tizenkét éve nem nyúlt droghoz, más nemrég ünnepelte a józansága harmincadik évfordulóját. Nem egy hírességnél letartóztatások, tönkrement házasságok, túladagolások előzték meg a gyógyulást, összességében azonban talán az ő történetük is pozitív lehet – ezekből osztunk meg párat.
Vágólapra másolva!

Brad Pitt

Forrás: AFP/Valerie Macon

A színész egy 2017-es interjúban vallott először a függőségéről: akkor már fél éve józan volt, de előtte a főiskolától kezdve nem emlékezett egyetlen olyan napra sem, amikor ne ivott vagy szívott volna. Tavaly az is kiderült, hogy Angelina Jolie a válókeresetet azután adta be, hogy egy különösen durva vitájuk támadt Pitt alkoholproblémájáról – aminek következtében a színész másfél évig járt az anonim alkoholisták gyűléseire. Idén januárban egy díjátadón már arról beszélt, hogy egyre boldogabb józanul, egyébként Bradley Coopernek köszönte meg, hogy a nehéz úton segített neki.

Bradley Cooper

Forrás: Getty Images/2019 Jon Kopaloff/Jon Kopaloff

Ha már szóba került, Cooper a húszas évei végén határozta el, hogy leteszi az alkoholt és a drogokat – és azóta is áldja magát a döntésért, úgy érzi, a színészi karrierjéből sem lett volna semmi, ha tovább folytatta volna addigi életmódját. 2012-ben arról mesélt, hogy egyszer kis híján széttört a koponyája a betonon, miután részegen elesett, de utána az is segített neki józannak maradnia, hogy ápolnia kellett rákbeteg apját. „Egy idő után sem magamhoz, sem más emberekhez nem tudtam volna kapcsolódni, ha nem változtatok az életemen" – vélte.

Ben Affleck

Forrás: Getty Images/2020 Albert L. Ortega/Albert L. Ortega

Háromszor járta meg az elvonót: először 2001-ben vonult be, majd tizenhat, illetve tizenhét évvel később is szükség volt rá, miután a házassága zátonyra futott, Jennifer Garnerrel 2018-ban elváltak. Affleck akkor azt mondta, élethosszig tartó, nehéz küzdelmet vív a függőséggel, idén februárban viszont már úgy nyilatkozott, hogy agyonverné magát, ha visszatérne az alkoholizmushoz. „Követtem el hibákat, csináltam olyan dolgokat, amiket megbántam. De össze kellett szednem magam, tanulnom a hibáimból, és menni tovább" – mondta.

Demi Lovato

Forrás: Getty Images

Az énekesnő és színésznő 2018 júliusában herointúladagolással került kórházba, miután előtte hat évig tiszta volt – nagyjából egy hónappal korábban a Sober, vagyis Józan című dalában viszont már arról énekelt, hogy visszaesett. Magához térve egyből az elvonókúrát tervezgette, és augusztusban vonult a rehabra, azóta megint józan életet él. Segíteni próbál másoknak is azzal, hogy nemcsak drogfüggőségéről, de régi étkezési zavarairól, mentális problémáiról is őszintén beszél, nemrég pedig összejött Max Ehrich színésszel, azóta igen boldognak tűnik.

Lapozzon, a következő oldalon újabb sztárok történeteivel folytatjuk!