50 év börtön helyett két hónappal megúszhatja a vesztegető színésznő

Horizontal ARRIVAL COURTHOUSE
Actress Lori Loughlin (C) arrives at the court to appear before Judge M. Page Kelley to face charge for allegedly conspiring to commit mail fraud and other charges in the college admissions scandal at the John Joseph Moakley United States Courthouse in Boston, Massachusetts on April 3, 2019. (Photo by Joseph Prezioso / AFP)
Vágólapra másolva!
A vesztegetéssel vádolt Lori Loughlin és a férje bűnösnek vallották magukat a bíróságon, kiderült az is, hogy milyen büntetésre számíthatnak.
Vágólapra másolva!

Lori Loughlin és divattervező férje, Mossimo Giannulli eddig nem voltak hajlandók elismerni a bűnösségüket az amerikai elit egyetemek körüli vesztegetési ügyben, most azonban mindketten bűnösnek vallották magukat a bíróság előtt. A beismerésre valószínűleg azért került sor, mert az ügyészség korábban súlyosbította a vádakat, 50 év börtönt is kilátásba helyezett.

Lori Loughlin a bíróságra menet Forrás: AFP/Joseph Prezioso

A Bír-lak színésznője a vallomástétel után várhatóan már csak két hónap börtönt fog kapni, 150 ezer dolláros pénzbírság, 100 óra közmunka és kétéves próbaidő mellett. Giannullinak súlyosabb szerepe volt a vesztegetésben, így ő öt hónap börtönre, 250 ezer dolláros bírságra, 250 óra közmunkára és két év próbaidőre számíthat.

Mint arról többször is írtunk korábban, a házaspár 500 ezer dollár kenőpénzt fizetett azért, hogy a lányuk bejusson egy elit egyetemre. Több szülővel együtt kapcsolták le őket, a botrányban a Született feleségek-ből ismert Felicity Huffman is érintett volt – ő azonban jóval kisebb összeget szánt a vesztegetésre, a bírósággal pedig kezdettől fogva együttműködött, így csak 14 nap letöltendő börtönt kapott.