15 hónapig éltek egy lakatlan szigeten, ez izgatja a filmeseket

hat tongai fiatal 15 hónapot túlélt egy lakatlan szigeten 1965-1966-ban
Vágólapra másolva!
Több filmest és tévést megmozgatott egy 1965-ös történet, sokan forgatnának arról a hat tongai kamaszról, akik 15 hónapot túléltek egy lakatlan szigeten a Csendes-óceánon.
Vágólapra másolva!

55 év után a nyugati sajtó is felkapta pár tongai fiatal történetét, akik 1965-1966-ban 15 hónapig éltek egy máskülönben lakatlan szigeten.

A fiúkról frissen jelent meg Rutger Bregman történész könyve, a Humankind, a Guardian erről írt cikke pedig már világszerte hétmillió megtekintésnél jár, több ismert ember, például Russell Crowe is megosztotta – így nem csoda, hogy Bregmant a történet jogaiért bombázzák a filmesek és tévések, legalábbis a Twitteren erről adott hírt:

Bregman egy egész világon átívelő nyomozás után írta meg a hat fiú történetét, akik közül a legfiatalabb 15, a legidősebb 17 éves volt az 1965-ös hajótörés idején.

A srácok Tonga szigetén éltek, ott az iskolából ellógva loptak el egy halászcsónakot, hogy a Csendes-óceánon kalandozzanak – egy vihar azonban tönkretette a vitorlát, így nyolc napig hánykódtak a nyílt vízen, mire partot értek.

A fiúk 'Ata lakatlan szigetén rekedtek, ahol esővizet gyűjtöttek, jórészt halat és kókuszdiót ettek, illetve legalább egy évig őrizték a tüzet, amit sokszori próbálkozás után sikerült gyújtaniuk – miközben egy saját készítésű hangszerrel szórakoztatták magukat, ez látszik a fenti fotón is. 15 hónapot éltek így túl, mire egy ausztrál hajós észrevette a jelzésüket.

Közülük öten ma is életben vannak, egyikük Ausztráliában él, ketten pedig az Egyesült Államokban telepedtek le.