Különleges kutyát mutat be az Ozone TV

Egyenlítő
Vágólapra másolva!
A mai Egyenlítő is három érdekes témával jön délután ötkor és este tizenegykor.
Vágólapra másolva!

A Covid-19-cel fertőzöttek 10-20%-ában kialakul a citokinvihar nevű, különleges jelenség, ami lényegében a gyulladásos fehérjék fokozott termelődését jelenti. De hogyan kell elképzelnünk ezt a szindrómát, hogyan viselkedik ilyenkor az immunrendszerünk? A szervezetünk önpusztítását jelenti? Dr. Constantin Tamás gyermekreumatológust kérdezik arról, hogy hogyan lehet időben felismerni testünk mikroháborúját és hogy ez milyen klinikai jelentőséggel bír.

Ozone TV

Az adás második részében arról lesz szó, hogy az eddigi ismeretek szerint a Földhöz legközelebbi fekete lyukat fedezték fel a déli égbolton az Európai Déli Obszervatórium (ESO) kutatói. Kis-Tóth Ágnes atomfizikust kérdezik a felfedezés jelentőségéről, és arról, hogy veszélyt jelenthet-e ránk a Földön.

Ozone TV

A harmadik téma Gofree, a glutén-jelző segítőkutya - másféléves kiképzése után munkába állt egy 11 éves, gluténérzékeny kislány oldalán. A kutyust a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület képezte ki, hogy hogyan zajlott a tréning és hogyan tudja Gofree kiszagolni a glutént, legyen bármekkora mennyisége, azt az oktatójától, Sziklai-Bengyel Nórától kérdezik.