Újraindul több forgatás, köztük A Gyűrűk Ura-sorozaté

The Lord of the Rings : The Two Towers Cinema USA New Zealand men MAN travellers HORIZONTAL
The Lord of the Rings The Two Towers Year : 2002 - USA Director: Peter Jackson Elijah Wood, Sean Astin, Based upon Tolkien's trilogy
Vágólapra másolva!
A járvány miatti leállás után folytatódnak a forgatások Új-Zélandon és Csehországban, ami több amerikai produkciót is érint.
Vágólapra másolva!

Újraindult a film- és tévéipar Új-Zélandon, ami az amerikai szuperprodukciók közül az Avatar folytatását és A Gyűrűk Ura-sorozatot érinti.

Előbbi produkció már a napokban posztolt a Twitteren a forgatásról, bár az a bejegyzésből nem derül ki, hogy hol és mikor zajlott az ominózus felvétel:

Hogy A Gyűrűk Ura sorozatváltozatának készítői mikor veszik fel újra a munkát, arról egyelőre nincs hír, hisz itt egy nyolcszáz fős stábot kell újra összeterelni, amelynek egy része vissza is utazott az Egyesült Államokba, amikor életbe léptek a korlátozások. Mindenesetre törvényi akadálya már nincs annak, hogy újra elkezdjenek forgatni.

A Gyűrűk Ura Forrás: AFP/Photo 12

Közben Csehországban is feloldották a szigorú korlátozásokat, Prágában is újraindulhatnak a tévés és filmes forgatások, ami szintén több amerikai produkciót érint.

Újra munkába állhat Cara Delevingne és Orlando Bloom, hisz a Carnival Row új szezonját is Csehországban veszik fel, csakúgy, mint az Amazon új fantasysorozatát, a The Wheel of Time-ot vagy épp a legújabb Marvel-szériát, A Sólyom és a Tél Katonájá-t.

Orlando Bloom és Cara Delevingne a Carnival Row plakátján Forrás: Amazon

Természetesen a forgatások új biztonsági intézkedések mellett folytatódhatnak, a helyszíneken folyamatos lesz a fertőtlenítés, a munkatársakat pedig rendszeresen szűrik a koronavírusra. Csehországba például csak úgy utazhatnak be a külföldi színészek és stábtagok, ha még a lakóhelyükön negatív lesz a koronavírus-tesztjük, amit aztán Csehországba érve is meg kell ismételniük 72 órán belül – így a hagyományos, 14 napos karantént elkerülhetik.