Eltűnt hírességek, akiket máig nem találnak

Ylenia Carrisi
Vágólapra másolva!
Hiába ismerik jóval többen az arcukat, a hírességek is el tudnak tűnni nyomtalanul, nem egy példát láttunk erre még a huszadik, huszonegyedik században is. A La Manche csatorna fölött, Kambodzsa és Vietnam határán, illetve New Orleansban is veszett már nyoma ismert embernek, és olyan is akadt, akinek csak az autóját találták meg a sivatagban. Íme, pár rejtélyes történet, amelyek közül nem egy az összeesküvés-elméletek híveit is megmozgatta.
Vágólapra másolva!

Glenn Miller

Forrás: Wikimedia Commons

A legendás dzsesszzenész 1944-ben a La Manche csatorna fölött tűnt el egy katonai repülőgéppel – legalábbis a hivatalos verzió szerint, hiszen az eltűnéséről több elmélet is kering. Annyi biztos, hogy Bedfordból rossz időjárási körülmények között szállt fel, és Párizsba tartott, máig ismeretlen okból. Az általános vélekedés szerint a németek lőtték le a gépét, ez azonban könnyen cáfolható – a többi elképzelés viszont nehezen bizonyítható. Az esetről és Miller pályájáról bővebben írtunk itt.

Richey Edwards

Forrás: NME

A Manic Street Preachers egykori tagja feltehetően öngyilkos lett, de a holttestét soha nem találták meg, tizenhárom évvel az eltűnése után nyilvánították csak halottá. Egy amerikai út előtt lépett le az angliai hotelszobájából, utána már csak a kocsijára bukkantak rá egy hídnál – erős volt tehát a gyanú, hogy leugrott, bár mások szerint csak megrendezte a halálát. Edwards mindenesetre mentális problémákkal küzdött, és hajlamos volt az önpusztításra, főleg, ha ivott: egyszer egy újságíró azt kérdezte tőle, hogy nem csak póz-e, ahogy viselkedik, mire egy borotvapengével a karjába karcolta, hogy „4 real", vagyis „igazából".

Sean Flynn

Forrás: Photo12/Photo12-Marcel Dole/Marcel Dole

Errol Flynn és Lili Damita fiának is nyoma veszett valahol Kambodzsa és Vietnam között 1970-ben. Az akkor 28 éves férfi pár filmszerep után fotóriporternek állt, egy Dana Stone nevű kollégájával tudósított a háborús övezetből, feltehetően a Vietkong vagy a Vörös Khmer katonái végeztek mindkettejükkel. Annyit lehet tudni, hogy egy sajtótájékoztatóra indultak az akkori Saigonba egy másik városból, de a többi újságírótól eltérően nem a közös kocsik valamelyikével, hanem motorral mentek, útközben futhattak bele valamelyik fegyveres csoportba. A holttestük sosem került elő, Flynn anyja hiába ölt eszméletlen összeget a kutatásba, csak 1984-ben adta fel.

Ylenia Carrisi

Ylenia Carrisi Forrás: Instagram/Romina Power

Az Olaszországban népszerű énekes-színész páros, Al Bano és Romina Power lánya – aki maga is meg-megjelent a képernyőn – 1994-ben, 23 évesen tűnt el New Orleansban. Egyedül utazgatott a világban, Dél-Amerikát megjárva ért a városba, ahol egy nála húsz évvel idősebb utcazenésszel akadt össze – a férfit azonban hiába hallgatták ki, és annak a biztonsági őrnek a vallomásával sem tudtak mit kezdeni, aki azt mondta, látott egy hasonló nőt beugrani a Mississippibe. Még 2011-ben is felröppentek olyan hírek, hogy Carrisi egy kolostorban él, Al Bano végül 2014-ben kérte a lánya halottá nyilvánítását.

Lapozzon, van még pár rejtélyes sztorink!