Részletesen beszámolt állapotáról a koronavírusos Barta Sylvia

2020.04.02. 13:33

A TV2 időjárás-jelentője megerősítette a betegségéről szóló hírt.

"Sajnos a hír igaz! Bár autoimmun betegként évek óta nagyobb elővigyázatossággal élem az életem, mégis elért a koronavírus! Eddig nem volt még erőm hírt adni magamról, mert küzdök a betegséggel. Most azonban annyi szeretettel teli, aggódó üzenetet kapok, hogy már nem vagyok képes egyenként válaszolni, ezért itt szeretném megköszönni a sok figyelmességet és segítséget, amit felajánlottatok! Sokan kérdeztétek, hogy hogyan kezdődött, milyen tüneteim voltak, vannak" - kezdte a bejegyzést oldalán.

"Három hete egy este köhécselés és szokatlan krákogás mellett éreztem, hogy valami bujkál bennem. Még aznap éjjel belázasodtam, és iszonyatos izom és ízületi fájdalmak gyötörtek, ami miatt aludni sem tudtam.  Másnap reggel - szabálykövető emberként - azonnal jeleztem a munkahelyem felé, hogy bár én vagyok beosztva, nem tudok dolgozni! Rögtön a következő dolgom az volt, hogy jelezzem állapotomat a háziorvosomnak, akinek a tanácsára az első pillanattól kezdve önkéntes karanténba vonultam. 
Lázzal, gyengeséggel, fájdalmakkal és állandó hidegrázással feküdtem napokig!  Ezek után azt vettem észre magamon, hogy eltűntek a szagok és ízek, semmit sem érzek! Mivel az állapotom hullámzó volt visszatérő lázzal, ezért kérték orvosaim a koronavírusteszt elvégzését. A mintavételt az Országos Mentőszolgálat végezte. Közben egyre jobban köhögtem, égett a mellkasom és újra belázasodtam! Néhány nap elteltével megérkezett a hír, hogy a koronavírusteszt eredménye pozitív!" - számolt be.

"Nagyon nehéz volt a két kislányomnak elmondani, hogy egy bizonytalan kimenetű, ismeretlen betegséggel küzd az anyukájuk. A bejáratnál van az összekészített kórházi csomagom, hogy ha SOS menni kell... Hálás vagyok a rám figyelő orvosoknak, hogy ebben a kiszolgáltatottságban is biztonságban érzem magam! Kövessétek a hatóságok utasításait, maradjatok otthon, hogy elkerüljétek ezt a borzalmat! Az erőmből most ennyire futotta, ahogy jobban leszek, újra jelentkezem! Drukkoljatok nekem!" - írta.

 

TOVÁBBI CIKKEK