Bizonytalanná vált a szeptemberi Emmy-gála

emmy-díj
Vágólapra másolva!
Sok kérdésük van a tévécsatornák vezetőinek az Emmy-díjak szeptemberi átadásával kapcsolatban: többen inkább elhalasztanák a gálát, miután a járvány miatt nem tudnának rendesen felkészülni.
Vágólapra másolva!

A Variety arról ír, hogy a nagyobb tévécsatornák és tartalomszolgáltató oldalak vezetői aggódnak a szeptemberi Emmy-gála miatt, az egymás közötti egyeztetés után a díjat átadó akadémiához fordulnak a kérdéseikkel és a javaslataikkal.

A tévés szakemberek legfőbb problémája az, hogy a szeptemberi Emmy-gálán elvileg a május 31-ig adásba kerülő produkciókat díjaznák, az akadémia figyelmébe szánt tartalmak egy része azonban nem tud addig elkészülni, miután a koronavírus terjedése miatt szinte az összes sorozat forgatása leállt.

Emmy-díjak Forrás: Shutterstock

Más kérdés, hogy a vezetők a már levetített tartalmakkal sem szívesen kampányolnának jelen helyzetben, illetve azt sem tudják még, hogy a májusi, júniusi vetítéseket és panelbeszélgetéseket meg lehet-e majd biztonsággal tartani – így többen az Emmy-díjátadó elhalasztását javasolják.

Valószínű azonban, hogy az akadémia még várni fog a döntéssel, hisz a május 31-ig képernyőre kerülő műsorokról csak június 15-én kezdődik a szavazás első fázisa, a jelölteket pedig a tervek szerint július 14-én hirdetik ki – vagyis elvileg van még idő dönteni a halasztásról.