A Tenkes kapitánya, Családi kör: sok száz film és sorozat lett ingyenes

A Tenkes kapitánya
Vágólapra másolva!
Mindenki számára szabadon hozzáférhetővé teszi a közmédia az m3.hu tartalmait.
Vágólapra másolva!

A közmédia segítve a kultúrához, értékes és szórakoztató tartalmakhoz hozzáférés lehetőségét, az elmúlt hatvan év legnépszerűbb műsoraiból készült többszázas válogatást tesz szabadon hozzáférhetővé, korlátozás nélkül az m3.hu oldalon – közölte az MTVA.

A Tenkes kapitánya MTV

Így tévéfilmek, kabarék, minisorozatok, gyermek és ifjúsági filmek, ismeretterjesztő filmek, útifilmek, portréműsorok lesznek napi szinten láthatóak. „A közmédia ilyen módon is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy megkönnyítse a kultúrához, tartalmas műsorokhoz történő hozzáférést a lehető legszélesebb körben az online térben. Az elérhető tartalmak száma hétről hétre folyamatosan bővül" – áll a közleményben.

Együttműködésben segít az MTVA és a NAVA az oktatási anyagok elérésében

A koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedések miatt a NAVA-pont hálózat intézményei (iskolák, óvodák, közintézmények) bezártak. Ezért az MTVA, a NAVA (Nemzeti Audiovizuális Archívum) és az oktatást támogató kormányzati intézmények 3 egyszerű lépésben igyekeznek a felhasználókhoz eljuttatni az oktatási tartalmakat a digitális oktatásra történő átállás keretében.

1. A közmédia csatornáján (M5) oktatási célú és felhasználású tartalmakat közvetít.
2. A mediaklikk.hu ezeket a tartalmakat párhuzamosan azonnal elérhetővé és visszajátszhatóvá teszi.
3. A nava.hu feldolgozza az oktatási célú tartalmakat, majd téma szerint csoportosítva eljuttatja az oktatást támogató intézményeknek.

Ezzel egyidejűleg a https://nava.hu/tematikus/oktatas/ oldalon szabadon hozzáférhetők a nava.hu-ban található oktatási tartalmak minden felhasználó számára.