Vakrandi és részeg flört az új párkereső műsorban

Vágólapra másolva!
A Netflix az elmúlt néhány hónapban komolyabban belevágott a reality műsorok készítésébe és úgy tűnik, hogy sikerült is megtalálniuk azt a sorozatot, amely hosszú évekig a műfaj húzóneve lehet. A Love is Blind Magyarországon is felkerült a streaming szolgáltató tízes népszerűségi listájára, ráadásul sokáig dobogós helyen is volt, ami nem is csoda, hiszen a kissé elcsépelt párkeresős műsorok között a Love is Blind üde színfolt  volt annak ellenére is, hogy megvoltak a maga hibái. Milyen volt az első évad? 
Vágólapra másolva!

A Love is Blind alapkoncepciója, hogy a szereplők az első fázisban úgynevezett kapszulákban beszélnek egymással tíz napon keresztül anélkül, hogy látnák a másikát, és a kölcsönös szimpátia alapján választanak párt. A csavar az egészben, hogy ennek a folyamatnak végén meg is kell kérni a másik kezét. A friss jegyeseket ezt követően nászútra küldik, majd a szülőknek is be kell mutatkozni. A végső cél, hogy a pár 38 nap alatt eljusson az esküvőig ahol kiderül, hogy a szerelem tényleg vak-e.

A láthatatlan randizáshoz használt kapszulák Forrás: YouTube/Netflix

A Netflix hasonló megoldást választott a részek bemutatására, mint tette azt a Circle esetében. Az első felvonásban február 13-án öt részt tettek elérhetővé, majd 20-án négyet, a finálét pedig február 27-én lehetett megtekinteni. Mindenképp jó döntésnek nevezhető, hogy az első blokk lett a leghosszabb, mivel a sorozat meglehetősen lassan és vontatottan indult. Az első rész a szereplők felszínes bemutatásáról szólt, megkezdődött a randevúzás és erőltetett rivalizálások is kialakultak a nők és a férfiak között egyaránt, bár az egész súlytalannak érződött.

A Love Is Blind akkor kezdett el igazán magára találni,

amikor visszatért a párkapcsolatokra épülő reality-k alapjaihoz, vagyis a harmadik résztől válik igazán érdekessé, amikor a kialakult párok személyesen is találkozhattak. A leánykérés után hat pár alakult ki: Lauren és Cameron, Damian és Giannina, Kelly és Kenny, Barnett és Amber, Mark és Jessica, valamint Carlton és Diamond.

A legizgalmasabb páros egy ideig mindenképp az utóbbi volt, hiszen a folyamatos veszekedés és a szituációk túlreagálása odáig fajult, hogy mindketten kiszálltak a műsorból egy szappanoperába illő végső konfliktus után, ahol sírás, káromkodás és a jegygyűrű dobálás mellett minden volt, aminek egy reality-ben lennie kell. A műsor szempontjából viszont mindenképp szükség volt erre a jelentre, ráadásul ettől a ponttól beindultak az események.

A negyedik részben a párok nészútra utazhattak,

egyben ez volt az első alkalom arra, hogy a teljes társaság találkozott egymással egy buliban. Itt előkerült az alkohol és feléledtek a korábbi, még a kapszulákban kialakult szerelmi szálak. Jessica, aki mint sokszor kiderült nem veti meg az italt, meglehetősen részegen kezdett el udvarolni Barnett-nek annak ellenére is, hogy a kapszulák után nem a férfit választotta, hanem Markot.

Giannina szolgáltatta a legemlékezetesebb jeleneteket Forrás: YouTube/Netflix

Az este folyamán nő a feszültség a részeg Jessica és sokkal fiatalabb jegyese között, mivel az utóbbi éppen azt feszegeti, hogy miért nem feküdnek le, míg Jessica csak Barnett-el és Ameberrel van elfoglalva. Ezen a ponton már a nézők többsége komolyabb összeget is felrakott volna rá, hogy Jessica és Mark között nem lesz esküvő, ez pedig így is történt. Más pároknál sem éppen zökkenőmentes a kapcsolat. A tipikus Instagram modellt megtestesítő Giannina például többször is melegebb éghajlatra küldi a kifejezetten nyámnyila benyomást keltő Damient.

A szerelem nemcsak vak volt, hanem süket is

A nászút után a párok hazamennek és megkezdődik a közös élet, egymás lakásának cikizése és a szennyes kiteregetése. Amber például bevallja jegyesének, hogy nincs munkája, az egyetemet otthagyta és hatalmas diákhitele van, amit nem is törleszt, mert egyszerűen nem foglalkozik ilyenekkel. Ezen a ponton Barnett fejében már konganiuk kellett volna azoknak a bizonyos vészharangoknak, de mint utólag kiderült ebben az esetben a szerelem nemcsak vak volt, hanem süket is.

A sorozat utolsó harmadára fordulva elérkeztünk talán a legnehezebb részhez, a szülőkkel való találkozáshoz. Addigra már a Love is Blindról kiderül, hogy a Netflix bizony nem találta fel a spanyolviaszt, hanem csavart kettőt a The Bachelor alapfelállásán és új ötletként adta el. Védelmükre legyen szólva, hogy az évad első harmadát leszámítva meglehetősen jól alakították a történéseket és még meglepőbb, hogy az öt megmaradt párból három még érdekes is volt, ez pedig elég jó arány.

Itt egyértelműen Lauren és Cameron történetszála kecsegtetett a legtöbb izgalommal, persze a Netflix az egész évad során próbálta felépíteni a történetüket. Lauren részenként többször is elmondta, hogy afroamerikaiként harcol a feketék jogaikért, soha nem volt még fehér párja és az apja elítéli az ilyesfajta kapcsolatokat.

Cameron és Lauren Forrás: AFP/2020 Getty Images/Marcus Ingram

Nem csoda, hogy nagy elvárásokat támasztottak a nézők Cameron és Lauren apja találkozáshoz, a dráma viszont, bármennyire is erőltették, de elmaradt. Ezen az sem segített, hogy Cameron annyira megvolt szeppenve, hogy kevés szókincse kétharmadát ültében elfelejtette, míg Lauren apja már már komikus szintre emelte a rossz zsaru szerepet. Az igazi drámát valójában Damian és Giannina szolgáltatták, mivel Damian szülei nem voltak hajlandóak találkozni a lánnyal, akit "reality-s csitrinek" tekintettek.

Hullámvölgy is jött

A Love Is Blind a hetedik rész után ismét kisebb hullámvölgybe került, minden az esküvőre való felkészülésről, a barátok intelméről és a kételyekről szólt, amit láthatóan a Netflix próbált meglovagolni. Akkor azonban annyira biztosnak tűnt, hogy kik házasodnak és mely párok mennek szét, hogy a köntörfalazás és az elkapott félmondatok inkább csak gyenge kísérletnek tűntek a dráma fokozására.

A végén jött a meglepetés

Az esküvőknél viszont tényleg minden forgatókönyv borult. Giannina igent mondott, Damian viszont nem kívánta elvenni a karakán nőt, amely eredménye az lett, hogy Giannina cipőstül ruhástul beszaladt az erdőbe és bármennyire is abszurd volt a szituáció, a lányt nem lehetett nem sajnálni. Barnett-et és Ambert viszont semmi nem tudta visszarántani a valóságba, így simán igent mondtak. Ez a két pár szolgáltatta tehát a legnagyobb meglepetést egy eseménydús évadzárót követően.

A Netflix megmutatta, hogy érdemes volt megpróbálkozni a reality műsorok készítésével és még ha a Love is Blind nem is lesz akkora siker, mint a több mint 20 szezont megérő és jelenleg is futó The Bachelor, néhány évig még biztosan szórakoztatni fogja a nézőket,egy reality esetében pedig ennél nagyobb dicséret aligha kell. A szereplők kiválasztásán viszont bőven van még mit javítani, hiszen Gianninán és Jessicán kívül igazán érdekes karakter nem volt a sorozatban.