A Dal 2020: négy produkció közelebb került a 75 milliós fődíjhoz

A Dal, 4. adás, A Dal 2020 negyedik élő adás, 2020.02.22., Fatal Error
Vágólapra másolva!
Véget értek A Dal 2020 válogatói, az adásokból továbbjutó tizennyolc dal két elődöntőben verseng egymással. Február 22-én lezajlott az első elődöntő, melyben kilencen álltak színpadra, de csak négyen kaptak további esélyt, hogy folytassák a versenyt. A Dal győztese idén 75 millió forint összértékű nyereménnyel építheti tovább zenei karrierjét.
Vágólapra másolva!

A február 22-i elődöntőben színpadra lépett a Fatal Error (a Néma című dallal), a HolyChicks (Pillangóhatás), Horus x Marcus ft. Fekete Bori (Tiszavirág), NÁGI (Freedom-Felszállok a gépre), Nagy Bogi (Maradok), Rácz Gergő és Orsovai Reni (Mostantól), Takács Nikolas (Csendbeszéd), Tortuga (Mámor tér 3.) és Varga Szabolcs (Pillanat).

Az este végén kiderült, hogy közülük

Rácz Gergő és Orsovai Reni, Takács Nikolas, a Fatal Error és a Tortuga küzdhet tovább a fődíjért.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Egészen hihetetlen a dolog, mert hallottuk a többi előadó produkcióját, és az esélytelenek nyugalmával jöttünk be. Szerintem a Tortuga sem gondolta, hogy ekkorát fognak szakítani, gratulálunk nekik, és köszönjük a rockcsaládnak, hogy összetartott" - mondta a műsor után a Fatal Error frontembere. Az akusztikus elődöntőre áthangszerelték a dalukat, mint mesélték, így még nagyobb élmény volt számukra a második kör, és mivel frissebb dolog, mint a hangos, eredeti verzió, az újdonság erejével hat rájuk is.

Díjakat nyert a Tortuga

A szombati adásban az is kiderült, hogy a Tortugának ítélte a zsűri "A Dal 2020 Felfedezettje" különdíjat, akik a Petőfi Zenei Díj ezen kategóriájának díját is megkapták.

"Kijelenthetjük, hogy magasan túllőtt minden elvárásunkon ez az este. Sőt, igazából nem is volt elvárásunk. Bejutottunk A Dalba, díjakat kaptunk, ott leszünk a döntőben, ez akkora korona, hogy erre nem is tudunk mit mondani. Zseniális" - mesélték A Dal Kulisszában.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Rácz Gergő és Orsovai Reni nem tagadták, hogy nagyon izgultak, de végül jól szerepeltek, ők kapták a legtöbb pontot a zsűritől. "Az előadás meg a készülődés közben az ember végig izgul. Az utolsó pár perc nyilván oldottabb volt, mikor láttuk a pontokat" - mondta az énekes. Orsovai Reni az akusztikus verzióban zongora mögé ült, amiért nagyon sok dicséretet kapott. Elárulta, hogy most először játszott ilyen nehézségű dalt ekkora közönség előtt.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Takács Nikolas is ott lesz a döntőben, és bár nem minden zsűritagnak tetszett a dal, ő nagyon szereti, neki nagyon tetszik - az eredeti, és az akusztikus verzió is.

"Alapvetően Biga olyan jól meghangszerelte az egészet, hogy mi csak hozzátettünk elemeket. Nem kellett belenyúlni, hogy ez így megszólaljon. Az, hogy ez így szólt, annak köszönhető, hogy olyan zenészekkel vagyok a színpadon, amilyenekkel. Profik, szakmailag ott vannak a topon, adnak és motiválnak" - mondta az akusztikus előadása után.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Lehet szavazni a honlapon

A www.adal.hu oldalon az Akusztik menüpont alatt lehet szavazni a 30 versenydal akusztikus változatára március 4-én éjfélig. A győztest a műsor döntőjében jelentik be.

A Dal adásai után, 21.45-től exkluzív, színfalak mögötti információkkal várja a nézőket A Dal Kulissza. A műsorban az előadók és a zsűri is számtalan érdekességgel szolgál majd a produkciókról, izgalmas kulisszatitkokat osztanak meg a műsorvezetőkkel, Forró Bencével és Lolával.

Érdemes követni A Dal 2020 honlapját, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalát is, ahol már az adások előtt megismerkedhetünk az indulókkal. Az oldalakon extra tartalmak, videók és cikkek is elérhetőek a műsorról.