Egészen más lett volna velük a Dallas, a Jóbarátok és az X-akták

visszautasított szerep, Robert Foxworth + Larry Hagman (Jockey, Dallas)
Vágólapra másolva!
Ma már aligha tudnánk elképzelni a Dallas-t, a Jóbarátok-at, az X-akták-at vagy akár a Szex és New York-ot más színészgárdával, pedig mindegyik sorozatban voltak olyan szerepek, amelyeket eredetileg másnak szántak az alkotók. Többek között Katie Holmes, Matthew Broderick és Michael Keaton is adott már vissza olyan munkát, ami aztán másnak hozta meg a világhírt, egy életre az arcához és a nevéhez kötve egy ikonikus karaktert.
Vágólapra másolva!

Robert Foxworth – Dallas

Robert Foxworth és Larry Hagman Forrás: Getty Images/AFP/Frazer Harrison - AFP/Collection Christophel/Lorimar Productions

Ki más alakíthatta volna Jockey-t a Dallas-ban, ha nem Larry Hagman? Tipikusan az a figura volt, akit a nézők imádtak utálni, a szerepre eredetileg kinézett Robert Foxworth viszont pont ezt nem akarta eljátszani: szerette volna, ha a karaktere jóval szimpatikusabb. A színész végül a Falcon Crest-hez szegődött, ami egyébként hasonló volt a Dallas-hoz, csak ott a központi család nem olajügyletekből, hanem borászatból gazdagodott meg.

Ray Liotta – Maffiózók

Ray Liotta és James Gandolfini Forrás: Getty Images/AFP/Carlo Allegri - AFP/Photo12

Ray Liotta a Nagymenők után nem akarta, hogy beskatulyázzák az olasz maffiózó szerepébe, ezért a kilenc évvel később indult Maffiózók-ban sem akarta megformálni Tony Sopranót. Az alkotó, David Chase kedvenc zenésze, Steven Van Zandt ugyanúgy nem vállalta, mondván, hogy a főszerepet mégiscsak profi színészre kéne bízni: ő végül Silvio Dante lett a sorozatban, Sopranót pedig James Gandolfini alakíthatta.

Jon Cryer és Vince Vaughn – Jóbarátok

Jon Cryer és Matthew Perry Forrás: Getty Images/AFP/Kevin Winter - Getty Images/2003 David Hume Kennerly

A Jóbarátok is egész másként nézett volna ki, ha a producerek megnyerik azokat a színészeket, akiket először kinéztek a hat főszerepre. Jon Cryernek Chandler szerepét ajánlották, de őt akkoriban jobban érdekelték a drámai karakterek, 2003-ban bólintott csak rá a Két pasi – meg egy kicsi-re, ahol Charlie Sheen, majd Ashton Kutcher oldalán mókázott.

Vince Vaughn és Matt LeBlanc Forrás: Getty Images/AFP/Kevin Winter - Getty Images/NBC/Newsmakers

Joey szerepére Vince Vaughn volt az első jelölt, aki viszont inkább a filmes karrierjére koncentrált, komoly sorozatszerepet először a True Detective második évadjában vállalt. Chandlert és Joey-t végül Matthew Perry, illetve Matt LeBlanc játszották.

Dana Delany – Szex és New York

Dana Delany és Sarah Jessica Parker Forrás: AFP

Az 1998-ban indult Szex és New York popkulturális jelenség lett, ellenben hányan emlékeznek még a három évvel korábbi Pucér csajok vágyálmai-ra? Kim Cattrall mindkettőben benne volt, utóbbi film másik szereplője, a később a Született feleségek-ben látott Dana Delany szerint viszont meglehetősen hasonló volt a két produkció – ezért nem vállalta Carrie Bradshaw szerepét, amit végül Sarah Jessica Parker vitt sikerre.

Katie Holmes – Buffy, a vámpírok réme

Katie Holmes és Sarah Michelle Gellar Forrás: AFP/Getty Images/Evan Agostini - AFP/Photo12

Katie Holmes karrierje 1997-ben indult a Jégvihar című filmmel, sorozatot azonban akkor még nem akart vállalni, miután szeretett volna a tanulmányaira koncentrálni – így hiába ajánlották fel neki a Buffy, a vámpírok réme címszerepét, átadta Sarah Michelle Gellarnak. Érdekes, hogy egy évvel később már nem volt hasonló kifogása, akkor indult vele a Dawson és a haverok.

Michael Keaton – Lost

Michael Keaton és Matthew Fox Forrás: AFP

Maga az alkotó, J. J. Abrams kérte fel Michael Keatont, hogy játssza el a sorozat egyik főszerepét, Jack Shephardot, a színész azonban nemet mondott, annak ellenére, hogy a forgatókönyvvel és a gázsival is meg volt elégedve. Nem akarta hosszú időre lekötni magát, így inkább több filmszerepet vállalt a jövőben – míg a tévés munkát Matthew Fox kapta meg.

Lapozzon, tudunk még pár színészről, aki visszaadott egy ikonikussá vált szerepet!