Nagy meglepetésekkel zárult A Dal 2020 utolsó válogatója

2020.02.16. 11:59

Szombat este lezajlott A Dal 2020 harmadik válogatója, ezzel pedig összeállt az idei elődöntős mezőny. Az utolsó körben Kökény Attila, Kóbor Zsóka és Polgár Patrik, Ember Márk, a Turbo, a Tortuga, illetve Rácz Gergő és Orsovai Reni párosa is közelebb került a győzelemhez - a nyertes 75 millió forint összértékű nyereménnyel építheti tovább zenei karrierjét.

A 2018-ban alapított Tortuga együttes nem gondolta, hogy bejuthat a legjobbak közé, mint az adás után fogalmaztak; úgy érezték, hogy az esélytelenek nyugalmával állnak a színpadon. Szinte biztosak voltunk benne, hogy nem jutunk tovább. Aztán euforikus állapot, óriási öröm volt" - idézték fel, mit éreztek a továbbjutáskor. A Mámor tér 3. című dallal lenyűgözték a zsűrit, ezt pedig egy bulival ünnepelték meg az élő adás után.

A hat továbbjutó közt volt Kóbor Zsóka és Polgár Patrik is, akik szintén nem gondolták, hogy helyük lehet a legjobbak közt. Pély Barna hiányolta a dalból a lendületet, várt volna egy kis energiát. A duó szerint jogos a kritika, megfontolják az elhangzottakat, dolgozni fognak a dalukon.

Kattintson, és nézegessen kulisszák mögötti képeket!Fotó: Csudai Sándor - Origo

Rácz Gergő melegítőben lépett színpadra, amit a műsorban Nagy Feró szóvá is tett - erre A Dal Kulisszában így reagált: Egyfajta felszabadultságot ad, hogy az ember az otthoni dolgait viszi a színpadra. Nyilván be is ugranak az otthoni dolgok, ez pedig ad egy komfortérzetet. Ezt a ruhát nagyon szeretem, apukám minden reggel ilyenben futott, amikor kicsi voltam" - mondta. Az énekes szerint nagyon jó élmény volt, hogy magyar dallal, saját szerzeménnyel juthatott be a műsorba.

Kattintson, és nézegessen kulisszák mögötti képeket!Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ember Márk is szépen szerepelt, a műsor után elmondta, hogy meglepődött a bejutáson, mivel nagyon erős volt a mezőny. Olyan énekesek és zenekarok léptek fel, akiket gyerekkoromban csodáltam, Kökény Attilával például együtt öltöztem. Még nem nagyon fogtam fel, de köszönöm mindenkinek -mondta. Nagy Ferónak hiányzott valami a dalból, az énekes szerint egy jó kis rockos, gitáros részt kereshetett, de ezt nem biztos, hogy be tudja építeni. Viszont meglepetésekkel készül, egész más feldolgozásban is hallhatják majd a nézők a dalát.

Kattintson, és nézegessen kulisszák mögötti képeket!Fotó: Csudai Sándor - Origo

A harmadik válogatóban ott volt Biga, Berkes Olivér, az MDC és Diana is, ők azonban nem kerültek be az elődöntőbe. A Turbo viszont nagyon jól teljesített, ők kapták a legtöbb dicséretet a stúdióban a zsűritől. "Csodálatos pontokat kaptunk, elképesztő, hogy a zsűri ilyen pozitívan és nyitottan állt hozzánk. Köszönjük a bátorító és szép szavakat!" - mondták.

Kattintson, és nézegessen kulisszák mögötti képeket!Fotó: Csudai Sándor - Origo

A jövő héten az elődöntővel folytatódik a show, az előadók akusztikus feldolgozásokkal készülnek - a produkciókat továbbra is Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; valamint Pély Barna Artisjus-díjas énekes-gitáros-zeneszerző véleményezi és pontozza majd.

Az idei versenyről és a résztvevőkről A Dal 2020 honlapján, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán találhatóak részletes információk, extra tartalmak, videók és cikkek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK