Pély Barna: Mindig vannak kiesők, akikért vérzik a szívem

Pély Barna
Vágólapra másolva!
Minden országnak megvannak a maga hagyományai és trendjei, amelyek kikerülhetetlenek, véli A Dal 2020 zsűritagja. A három társát személyesen nem ismerte korábban, de úgy látja, hogy jó csapatot alkotnak. Pély Barnát az Origo a második válogató után kérdezte. 
Vágólapra másolva!

Melyik volt az erősebb válogató, az első vagy a második? Miért?
Mind a két mezőny erős volt, de a második válogatóban kiegyenlítettebbek voltak az erőviszonyok, ezért is voltam nagyon vajszívű a pontok tekintetében.

Milyen dalnak van esélye nyerni? Dinamikus, gyors slágernek vagy érzelmes lassúnak?
Szerintem, hogy gyors vagy lassú egy dal, teljesen mindegy. Tudunk példát mondani mindenféle tempójú slágerre. Az a lényeg, hogy eljusson a közönségéhez. Meglátjuk, hogy ebben az esetben a nézők melyik dalt választják majd Magyarország slágerének 2020-ban. A tét nem kisebb, mint a 75 millió forint összértékű nyeremény, amellyel a győztes zenei karrierjét építheti tovább. Megtisztelő, hogy ebben a döntésben az én szavam és szakértelmem is számít.

Van titkos kedvence a 30 versenydalból?
Természetesen vannak dalok, amelyek közel állnak a szívemhez, és vannak, amelyek távolabb. De hála az égnek, nem én egyedül döntöm el, hogy melyik dal nyeri majd meg ezt a versenyt.

Forrás: Hevesi Norbert

Mennyire fontos a popzenében a szöveg?
Szerintem minden típusú zenében fontos a szöveg.

A nemzetközi trendeknek megfelelően pontoz vagy teljesen szubjektívan?
Azt gondolom, hogy vannak nemzetközi szempontok, de minden országnak megvannak a maga hagyományai és trendjei, amelyek kikerülhetetlenek. Bizonyos értelemben követni kell a nemzetközi trendeket, de a nyelvi különbségek miatt nem lehet minden esetben ráhúzni a magyar dalokra.

Eddig nyolc versenyző esett ki. Volt köztük, akit nagyon sajnált?
Természetesen vannak olyan pályatársaim, akiket nagyon sajnálok, mert nagyon tisztelem és nagyra tartom őket. Viszont bizonyos értelemben ez egy játék, nem szabad elkeseredni. Ennek ellenére mindig vannak olyan kiesők, akikért vérzik a szívem.

Milyen a kapcsolata a többi zsűritaggal?
Azt gondolom, hogy mi négyen nagyon különböző személyiségek vagyunk. Egy közös van bennünk, hogy mindannyian szeretjük a zenét.

Lilla kedves, és minden produkcióban a jót emeli ki. Bence laza, és részleteiben látja az egészet. Feró meg a Nagy Feró, egy igazi jelenség, aki minden döntését az épp aktuális érzéseire alapozza. Szerintem ez a különbözőség tesz minket jó csapattá.