Minden idők legnagyobb zenei nyereményét kínálja A Dal 2020

2020.02.02. 12:55

Hetvenöt millió forint összértékű nyereményt kínál A Dal 2020. Magyarország egyetlen dalválasztó versenyének győztese így minden idők legnagyobb nyereményével építheti tovább művészi karrierjét.

A Dal 2020 első előválogatója után hat fellépő álmai tovább élnek, hogy ők nyerik meg Magyarország egyetlen dalválasztó műsorának minden eddiginél nagyobb kitörési lehetőséget jelentő fődíját - írja a Hirado.hu.

Fellépések, kiemelt reklámlehetőség

Nem túlzás azt állítani, hogy a 75 millió forint összértékű zenei nyeremény a győztes fellépő zenei karrierjét alapjaiban befolyásolhatja.

A Dal 2020 első helyezettje felléphet a legnevesebb hazai fesztiválokon, így például a Volt Fesztiválon és a Strand Fesztiválon, valamint az MTVA számos egyéb megjelenéssel is támogatja az előadót, és így a magyar könnyűzene fejlődését. Többek között azzal, hogy a győztes egyik fesztiválos koncertjéről tévéfelvételt készít.

Emellett a nyertes a zenei produkciójának fejlesztésére fordítható támogatásban részesül, kiemelt reklámlehetőséget kap a Petőfi Rádióban, és megkapja az év dalának járó Petőfi Zenei Díjat is.

Rekordszámú nevezés

A Dal 2020 megmozdította a magyar könnyűzenei élet szereplőit, hiszen

a pályázatra minden eddiginél több, 559 magyar nyelvű dalt neveztek, amelyből a legjobb harmincat már most, a műsor kezdetén is játssza a rádió. A nagyszabású nyereményekkel a verseny célja a zenészek ösztönzése és támogatása abban, hogy továbbra is minőségi magyar dalok születhessenek, amelyek meghatározóak lesznek a magyar könnyűzene történetében.

– Amikor megtudtam, hogy milyen díjazásra számíthat a győztes, az jutott eszembe, hogy ha nem A Dal 2020 műsorvezetője lennék, akkor már tölteném is ki a nevezési lapot – mondta Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie, aki korábban megnyerte a dalválasztó show-t, és már harmadszor házigazdája a műsornak.

Soha vissza nem térő alkalom

Az első előválogatót a Fatal Error Néma című dala nyerte, míg a dobogón Horus x Marcus ft. Fekete Bori a Tiszavirággal, valamint Pál Dénes a Készen állsz című dallal végzett. Rajtuk kívül még versenyben maradt a fődíjért Nagy Bogi (Maradok), Varga Szabolcs (Pillanat) és a HolyChicks (Pillangóhatás).

A továbbjutókat legközelebb az elődöntőben láthatjuk viszont, ahol még nehezebb lesz a dolguk, hiszen a daluk akusztikus változatát kell előadniuk, és a kilenc fellépőből csak négyen juthatnak be a március 7-i fináléba.

– Megéri az elődöntőben is mindent beleadni, mert ez tényleg egy soha vissza nem térő alkalom a kitörésre – mondta Nagy Feró, hozzátéve, hogy a számos díjból pályája kezdetén már egy lemezszerződés is óriási lehetőség lett volna.

Szombatonként a Duna Televízió műsorán

Érdemes követni A Dal 2020 honlapját, valamint a Facebook- és az Instagram-oldalát is, amelyeken már az adások előtt érdekes, exkluzív tartalmak, videók és cikkek is elérhetők az indulókról és a műsorról.

A Dal 2020 összes versenyzőjeForrás: MÉDIAKLIKK/DUNA TV

A Dal 2020 szombatonként 19.35-től lesz a Duna Televízió és a Duna World műsorán, A Dal Kulissza – Minden, amit tudni akartál A Dalról – A Dal adása után 21.45-től pedig a Duna Televízió és a Duna World képernyőjén látható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK