Meghalt Nicholas Parsons színész és műsorvezető

Horizontal
British radio and television presenter Nicholas Parsons poses with his Commander of the Order of the British Empire (CBE) medal given to him by Queen Elizabeth II at an Investiture ceremony at Windsor Castle, Berkshire on April 15, 2014. AFP PHOTO/POOL/JONATHAN BRADY (Photo by Steve Parsons / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
96 éves korában meghalt Nicholas Parsons színész és műsorvezető, a brit televíziózás és rádiózás ikonja, aki több mint 50 évig volt a házigazdája ugyanannak a produkciónak.
Vágólapra másolva!

Rövid betegség után meghalt a 96 éves Nicholas Parsons, aki nemrég még dolgozott a BBC-nél, a Radio 4 egyik vetélkedőjét, a Just A Minute-et gyakorlatilag a haláláig vezette – a produkció indulásától, 1967-től kezdve, vagyis több mint 50 éven keresztül.

Nicholas Parsons 2014-ben, miután kitüntetést vehetett át II. Erzsébet királynőtől Forrás: AFP/Steve Parsons

Házigazdája volt a Sale of the Century című műsornak is, a The Benny Hill Show több epizódjában játszotta önmagát, miközben színészi szerepeket is vállalt, 1946-tól kezdve több mint 60 filmben és sorozatban láthattuk.

Papot játszott például a Doctor Who-ban, a Cluedo-ban, az Agatha Christie: Marple-ben, utoljára a Good Omens egyik epizódjában hallhattuk a hangját.

Magyarországon talán kevéssé volt ismert, de Nagy-Britanniában sokan kedvelték, a BBC főigazgatója, Terry Hall azt írta róla a Twitteren, hogy "nála senki nem érdemli meg jobban, hogy tévés legendának nevezzék":