Olimpiai bajnok bukott el az Exatlonban

Vágólapra másolva!
A TV2 sportrealityjében a piros csapat örülhetett a medáljátékon, mert két játékosuk nyert, de utána jött az elkerülhetetlen párbaj Csollány Szilveszter és Tóth Dávid között. Egy olimpiai aranyérmes és egy ezüstérmes küzdött a bennmaradásért.
Vágólapra másolva!

Az Exatlon pénteki adásnapján Dávid és Adu Laci verekedték be magukat a medáljáték férfidöntőjébe, előbbinek sikerült jobban a pálya. Enikő és Bogi küzdöttek a női döntőben: előbbi azt találta mondani, hogy a medál a csapatnak fontos, de vagy nem látja át a helyzetet, vagy csak udvarias akart lenni, hiszen a medál elsősorban arra jó, hogy megmentse egyszer a párbajozót, azaz egy elvesztett futamot semmissé tegyen (csapatversenyben nem használható). Némi meglepetésre Enikő nyert, 2-1-re, ezzel elhozta a medált egy közepes heti teljesítmény után.

TV2

Eztán következett a párbaj, amelyen lehetett tudni, hogy Csollány Szilveszter lesz az egyik résztvevő. A sok magyar bajnoki címe mellett Európa-bajnok, világbajnok és olimpiai bajnok, kiváló sportember: az Exatlonban sokkal több volt a veresége, mint győzelme, de nem szabad elfelejteni, hogy ő 49 éves, ellene pedig 20-30 éves sportemberek mentek, olyanok, akiket sok száz jelentkező közül választott ki a TV2, fizikai, pszichés és más szempontok alapján. Szilas 2003-ban vonult vissza, de abban az évben versenyen már nem indult, azaz 8 év után vetette magát (másfajta) küzdelmekbe. Lehet, hogy érezte, hogy ő lesz a kieső, mert egy érzelmes monológot mondott a tengerparton a többieknek.

Így is lett, a 34 éves Tóth Dávid nyert, Csollány Szilveszter kiesett.

„Élveztem minden napját a mai napnak és az elmúlt heteknek is. Egy jó csapat megy tovább nélkülem, sok sikert!" – mondta a társaknak. Dávid szerint sokat köszönhet neki a csapat, és tényleg, korelnök volt, egyfajta kapitány. „Boldog emberként megyek haza" – ezzel zárta a napot és a versenyt az olimpiai bajnok.