Droggal bukott le az X-faktoros énekes, több év börtönt kaphat

2020.01.22. 11:18

Gulyás Rolandot, a 2017-es X-Faktor harmadik helyezettjét drogos állapotban igazoltatták vasárnap este Budapesten.

Botránnyal kezdi az évet Gulyás Roland: a 2017-es X-Faktor harmadik helyezettje viharosan indítja 2020-at, a Ripost értesülései szerint ugyanis a 23 éves énekest drogos állapotban igazoltatták vasárnap este Budapesten.

Gulyás RolandForrás: Gulyás Roland

„Tekintettel arra, hogy az intézkedés során felmerült annak a gyanúja, hogy a férfi kábítószert fogyasztott, ezért a járőrök előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol vele szemben kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott. A kábítószergyorsteszt alkalmazását követően a rendőrök a mintavételre is intézkedtek. A férfit a józsefvárosi nyomozók kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki,  aki szabadlábon védekezik. Az előállítás során a férfival szemben kényszerítő eszközt nem alkalmaztak, kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte" - közölte a BRFK sajtóosztálya.

A hatályos büntetőtörvénykönyv 178. paragrafusa szerint a kábítószer birtoklása akár egytől öt évig terjedő börtönnel büntethető, de ez a szám emelkedhet a drog mennyiségének tekintetében.

Friss