Gyilkos erdőkről és kísértetjárta házakról mesél a Star Trek kapitánya

William Shatner az Elképesztő rejtélyek egyik promóképén
Vágólapra másolva!
A Star Trek legendás Kirk kapitánya, William Shatner nem hisz a természetfeletti jelenségekben, épp ezért a világ legnagyobb rejtélyeit is megpróbálja megmagyarázni a Historyn frissen induló műsorában, az Elképesztő rejtélyek-ben. Látott-e mégis szellemet, ufót? Megvilágosodott-e valaha? Mi vonzotta a sorozatban? Ezeket is elmondta az Origónak.
Vágólapra másolva!

Január 14-én indul a Historyn az Elképesztő rejtélyek (The UnXplained) című sorozat, amely a címéhez híven a világ nagy rejtélyeit próbálja kibogozni, tudományos eszközökkel, szakértők megszólaltatásával keresve a lehetséges magyarázatokat. A szériában a Bermuda-háromszögről éppúgy szó esik, mint például a Gyatlov-rejtélyről, a texasi Marfa titokzatos fényeiről vagy épp Patton tábornok haláláról, vagyis nem mondhatni, hogy az alkotók leragadtak volna egyetlen témakörnél.

Az egyes epizódok ezzel együtt tematikusak lesznek, az első rész például a Gonosz helyek, a második a Rejtélyes építmények címet viseli. Először „gyilkos" erdőkkel és hegyekkel, kísértetjárta házakkal ismerkedhetünk meg – olyan helyekkel, ahol több megmagyarázhatatlan tragédia történt –, aztán arról tudhatunk meg többet, hogy a maguk idejében miként készülhettek el olyan építmények, mint a gízai piramisok, a Loretto kápolna lépcsője vagy a Korall-kastély.

A Star Trek kapitánya sem látott még ufót

A műsor házigazdája a Star Trek legendás Kirk kapitánya, az egykori T. J. Hooker, vagyis maga William Shatner – aki az Origónak telefonon is mesélt arról, hogy miért csatlakozott a sorozathoz:

Hogyan jöttünk létre? Miért vagyunk itt? Mi a feladatunk? Még ha ezekre a kérdésekre nem is lehet egyértelmű választ adni, sok, elsőre megmagyarázhatatlan rejtélyre megoldást találhatunk, ha kétkedünk és gondolkodunk" – mondta.

William Shatner az Elképesztő rejtélyek egyik promóképén Forrás: History

A színész egyébként producerként is részt vesz a projektben, volt olyan rejtély is, amiről valahol olvasott, és javasolta a készítőknek, hogy azt is dolgozzák fel a sorozatban. A természetfeletti jelenségekben nem hisz, szerinte mindenre van tudományos magyarázat:

Egyszer egy forgatás miatt egy hetet töltöttem a Himalája lábánál, ahol direkt kint aludtam egy hálózsákban, vártam a megvilágosodást. Végül a hetedik napon jött el, amikor már pakoltam össze: akkor jöttem rá, hogy a megvilágosodás nem helyhez kötött, hanem belülről fakad. Ez volt az én megvilágosodásom" – mesélte.

A műsor díszletében Forrás: History

Shatnert leginkább az emberi történetek érdeklik, legalábbis azoknak szívesebben járt utána a műsorban: „Próbáltunk a mindenkit foglalkoztató rejtélyek mellett kevésbé ismert eseteket is előásni, azokra magyarázatot találni. Forgattunk például egy nőről, akibe többször is belecsapott a villám, de engem

– holott előtte sosem tanulta, nem is érdekelte a zene. Ez meg miként történhetett?" – kérdezte, úgy tűnik, 88 évesen sem vesztette még el a kíváncsiságát.

A beszélgetés a History jóvoltából jött létre, az Elképesztő rejtélyek január 14-én 22 órakor debütál a History műsorán.